Mat & recept

Recept på världens godaste cake pops
Några av mina cake pops genom tiderna 🙂

Första gången jag gjorde cake pops var sommaren 2013, till mitt examensfirande då jag tog min socionomexamen. Då var cake pops något nytt och trendigt, nu är det 2017 och man kan väl inte säga att det är det nya heta (vad är ens trendigt just nu? förmodligen något veganskt/raw food va?) – men det är lik förbannat riktigt gott, samtidigt som det är enkelt att göra och så ser det ju lite piffigt ut. Så jag släpper inte mina cake pops i första taget, haha!

Här är receptet som jag alltid går efter och aldrig någonsin har misslyckats med:

Mixa ihop 2 paket Oreos med 100 g philadelphiaost (lättast att använda stavmixer), forma de till bollar och ställ in i kylen. Smält under tiden choklad och ta efter ungefär en kvart ut bollarna ur kylen, doppa toppen på klubbpinnarna (finns att köpa på Panduro) i chokladen, stoppa ner de i bollarna och kyl de igen. Gör man inte detta så glider bollarna av pinnarna sen när de ska ätas, så det är ett viktigt steg. När chokladen stelnat efter någon kvart så kan man ta ut de  och doppa hela bollarna i den smälta chokladen. Låt de rinna av lite, annars blir chokladlagret så himla tjockt. Häll omedelbart på strössel eller annat som önskas. In i kylen igen och sen är det klart! Det blir ca 30 st cake pops. 

Jag gillar att köpa de tunnaste sidenbanden på Panduro och knyta minirosetter runt klubbpinnarna, det är riktigt pyssligt men blir piffigt! Man kan även färga chokladen med pastaoljefärg och tex ringla på lite choklad i en annan färg ovanpå, som jag gjort på ena bilden ovan. Det tänkte jag göra till Stellas kalas!

2 reaktioner till “Recept på världens godaste cake pops

  1. Hur lyckas du knyta så fina rosetter runt? 😃 har suttit och letat hur man kan knyta för jag får inte till det snyggt 🙈

    1. Jag klipper av ett längre band först så att det faktiskt går att knyta en rosett, är bandet för kort är det omöjligt. Sedan justerar jag rosettens öglor så att de blir den storlek jag vill ha dem och när jag är nöjd så klipper jag av de överflödiga ändarna = klart! Lycka till med rosettknytandet 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s