Emilia <3

Emilias låtsaskompis

Låtsaskompisar är ju något man hört talas om att barn ofta har, jag minns dock inte att jag hade det själv som liten så jag kan inte riktigt relatera, MEN Emilia har haft en i ett par månader faktiskt. Och det är Bolibompadraken gulligt nog! Det började i höstas någon gång med att vi skulle gömma oss ”draken kommer!”, det blev en rolig lek som förmodligen var väldigt spännande för henne. Sedan smög sig draken in mer och mer och nu är den en väldigt närvarande figur i våra liv. Så det kan till exempel låta så här hemma hos oss efter maten:

Vi: ”Emilia går du och tvättar händerna nu då?”

Emilia: går mot toaletten, öppnar dörren och kikar in, stänger den och säger ”draken sitter där inne och bajsar, då kan jag ju inte tvätta händerna!” 

Haha! True story! Ofta är det också draken som ska laga maten, draken som ska hjälpa henne att tvätta händerna, draken som ska leka kurragömma med henne. Osv, osv in i det oändliga. Det är dock inte förrän nu som jag insett att det faktiskt är som en låtsaskompis för henne, jag tänkte bara att hon pratade väldigt mycket om draken. Men sen jag kom på det blev det himla tydligt vad det är! Tycker det är så himla intressant hur det där funkar egentligen, ser hon den framför sig liksom i sin livliga fantasi eller vet hon själv att det inte är på riktigt? Har ju som sagt inte haft det själv. Hur som helst så spelar vi ju alltid med, klart hon måste få ha sin låtsaskompis! Idag till exempel fyllde tjejernas mormor år och för att Em skulle orka vänta på tårtan medan vi andra åt så sa vi att draken höll på att baka tårtan och snart skulle komma med den, då meddelade Em att draken satt i skåpet under diskhon och bakade den, haha. Gullighetsfaktorn! 😍


Emilia och hennes ständiga följeslagare 😊

2 reaktioner till “Emilias låtsaskompis

  1. Vad gulligt! Min systerson som nyss fyllt 3 har en låtsaskompis som heter Karlsson 😀 Min H, 2,5, har ännu inte outat några låtsaskompisar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s