Stella <3

Stella 11 månader


På lördag blir Stella 11 månader! Därför tänkte jag berätta lite om hur hon är precis just nu, allas vår lillasyster. I punktform:

  • Stella är fortfarande superintresserad av mat, även om hon är lite mer selektiv nu och faktiskt inte äter prick allt utan har hittat mat hon inte tycker om. Så plötsligt äter hon tex inte blodpudding, vilket ju är Ems favoritmat… men det är en av få saker! Mestadels hör man henne säga ”NAM! NAM!”, vilket kan betyda både ”mm vad gott”, ”åh titta där, mat!” men även ”ge mig mera mat!” (Då är nam:andet lite mer uppfordrande och bestämt haha). 
  • Vi kör på BLW ännu mer fullt ut nu, jag kan ge henne en hel banan (eh skalad då såklart), och så äter hon den hur bra som helst. Dessutom är hon riktigt bra, för sin ålder, på att äta med bestick och att dricka ur vanligt glas (alltså inte pipmugg). Så himla skönt och jag ser fram emot den dag då hon inte sölar lika mycket längre, för maten hamnar ju än så länge öööverallt…
  • Även S reagerar lite mot mjölkprotein, precis som Emilia som dock varit fullt ut allergisk. Så nu kör vi på havremjölk som välling. Skönt även att hon kan hålla flaskan själv nu!

  • Hon pratar väldigt mycket i form av ”dadadagagaga”, men vissa ord säger hon faktiskt – mamma kan hon sen länge men lite nyare ord är titta, där och tack. 
  • Hon är sååå busig, alltså en av de busigaste bebisar jag träffat! Glad för det mesta så länge hon inte är trött, och vill leka tittut, ge och ta saker ur mina händer och att jaga/jagas. Vinkar, klappar händerna bl.a. till klappa händerna-sången och pekar på allt och alla. 
  • Hon är väldigt stadig och tar sig själv upp till sin gåvagn som hon gillar att gå runt med, går även längs med möbler och kan stå själv några sekunder om hon glömmer bort sig. Det är mycket gå runt och runt medan man håller i hennes händer hemma nu!
  • Vi har inte börjat potta henne än, har inte tagit mig tiden till det, men det finns med i planeringen…
  • Hon hade en period på ca 3 veckor då hon var ultramammig och absolut ingen annan än jag fick hålla henne. Nu är dock fasen över och hon sträcker sig gärna efter intressanta personer som får hålla henne. 
  • Hon leker allt mer med sin storasyster, det kommer ögonblick då och då då de har jättekul ihop när de busar och stojar. Dock är hon lite rädd för sin storasyrra som är rätt hårdhänt fortfarande, E sliter gärna tag i henne när hon vill att hon ska vara med och leka eller sitta i hennes knä. Vilket Stella alltså protesterar vilt emot och då snabbt kryper upp i min famn. Men det blir bättre och bättre!

Duktig på att äta med sked 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s