Mat & recept

Vår nya goda frukost

Bild från minimalistbaker.com, har nämligen inte själv fått till det så här snyggt hehe. 

För några dagar sedan testade jag och kidsen overnight oats med jordnötssmör, jag har ätit overnight oats förut, men inte just med jordnötssmör. Men jag googlade upp ett recept eftersom jag fick en vision om hur gott det skulle kunna vara – och det var det verkligen! Jag omvandlade detta amerikanska recept till svenska mått och både jag och barnen var helt lyriska över hur gott det var! Så nu har vi ätit det varje dag sedan dess. Det goda ligger i blandningen mellan sött och salt, lönnsiraaap och jordnötssmööör. Lönnsirap ska ju vara bättre än vanligt socker har jag hört, men det är ju kanske ändå mest en helgfrulle egentligen. Funderar dock på att testa att mosa i banan istället för lönnsirap också, det skulle kunna göra det lite nyttigare! Hur som helst så älskar jag konceptet att förbereda frukosten på kvällen, det sparar in otroligt mycket tid och gnäll på morgonen hos oss. Mvh, mamma till barn som tar oerhört illa upp när mitt fokus ligger på något annat dom. Tex frukostfix. Yes!

Här är receptet:

  • 1,5 dl mandelmjölk
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 matsked chiafrön
  • 2 matskedar jordnötssmör (jag älskar ICAs I love eco crunchy med havssalt!)
  • 1 matsked lönnsirap

Blanda ihop allt i en snygg burk (oerhört viktig detalj om man får tro Pinterest 😄) och avnjut morgonen efter med skivad banan som ju är enormt gott till jordnötssmör. Enjoy!

2 reaktioner till “Vår nya goda frukost

  1. Händer det något med försäljningen? Jag ska inte säga för mycket men jag tycker mäklaren verkar lite seg? Håller tummarna stenhårt för att ni får ett bra pris!

    1. Just nu är det stiltje, vi har fått in ett bud, ett skambud, men i övrigt är det segt… det är tydligen två andra som är intresserade men som inte kan buda nu av olika skäl, nån måste sälja sitt hus innan hon vet om hon har råd osv. Jättetrist. Men vi har ytterligare en visning på söndag så då hoppas vi det händer mer…. jäkligt frustrerande är det hur som helst! Tack för tumhållandet! 😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s