Allt och inget · Bröllopet 2017 · Ytligheter

Sminka sig själv till bröllop

Jag kommer att sminka mig själv på bröllopet. Länge tänkte jag faktiskt att jag skulle velat ha en makeupartist som kommer och sminkar mig, tärnorna, kanske min mamma och andra som vill. Men det var så svårt att hitta! Jag googlade och googlade och de jag hittade var ändå svåra att bedöma om de var värda att anlita eftersom det sällan fanns tydliga portfolior och även om det fanns så fanns typ aldrig någon prislista. Jag AVSKYR när det står att man får veta priser enbart om man mailar och ber om offert, då skippar jag det och går vidare. Jag vill inte behöva maila eller ringa 10 olika personer för att se vad det kostar, jag vill jämföra direkt på nätet. Någon borde organisera detta! Har inte heller någon bra erfarenhet av att sminka mig på Make Up Store, MAC eller så. Har alltid gått därifrån besviken. Men i alla fall, kontentan är att jag ska sminka mig själv eftersom jag känner mig rätt trygg i vad jag kan. Så sedan i höstas har jag hamstrat allt smink jag kan tänkas behöva, det mesta ekologiskt, som jag köper från naturligtsnygg.se. Hittills har jag det här:

  • Foundation/ concealer: RMS Beauty un cover up
  • Ögonprimer: Lily Lolo eye primer
  • Basprimer: Nvey Eco primer+
  • Transparent puder: Lily Lolo finishing powder translucent silk
  • Rouge: Lily Lolo mineral blush flushed
  • Ögonbrynspenna Maria Åkerberg perfect for all
  • Ögonskuggor: Lily Lolo pedal to the metal palette
  • Highlighter: RMS Beauty living luminizer
  • Lösfrallor: Linda Hallberg för Sweed
  • Fixspray: Neal’s yard frankincense hydrating facila mist

Och nu ska jag bara hitta det perfekta nude läppstiftet (har läst att Anastasias liquid lipstick sitter hårt som berg, så det ska jag testa) och ögonbrynsgel (också från Anastasia eftersom hon är bäst på ögonbryn!). Sedan är jag klar! Det hade eventuellt blivit billigare med makeupartist i slutändan, men eftersom jag inte hittade någon så blev det så här 😉

Så vad jag håller på med när jag har tid över nu är att prova att sminka mig på olika sätt för att se vad som passar mig bäst. Igår provade jag ljus ögonskugga över ögonlocket, mörk skugga enbart i globlinjen och en tjock eyeliner. Inspirationen var denna bild:

Och visst tycker jag att jag fick till sminkningen som jag tänkt mig men jag upptäckte också att det inte passar mig för fem öre! Kände mig otroligt översminkad och lite som en dragqueen, inte riktigt den look jag eftersträvar på mitt bröllop direkt haha. Så jag testar vidare, jag kommer såklart visa upp resultatet när jag hittat rätt 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s