Allt och inget · Bröllopet 2017 · Emilia <3 · Stella <3

Att spara in på bröllop

Alltså de här två! 😍 Stella fyller 9 månader på onsdag och har förutom sina två undre tänder även fått övre framtänderna nu, det är sååå gulligt! Hon är så otroligt busig och skrattig, kryper mest runt och biter i saker, har ner grejer och skrattar massor, helt underbar, precis som sin syrra såklart. 
Improviserade ihop denna frippa på Emilia imorse, tittade inte på någon tutorial men det är ju någon form av rope braid eller licorice braid i alla fall.

Pengaångest. Det var som att det plötsligt slog mig och johan igår hur mycket pengar det här året kommer kosta. Speciellt bröllopet och FRAMFÖRALLT huset. Vi måste nämligen in med mer än kontantinsatsen på 15%, så vi behöver dels få ut så mycket det bara går av lägenheten plus spara järnet för att i värsta fall få lägga in alla våra besparingar i huset. Vilket vi vill och som känns så värt, huset är vår stora dröm och det ska vi bara ordna till vilket pris som helst. Men det betyder också att vi inte kan lägga lika mycket som vi tänkt oss på bröllopet. Så idag satt vi och listade alla saker vi kan tänka oss att spara in på och det blev en del faktiskt, jag som tyckte vi redan hade det avskalat, haha. Det resulterade dock i att vi avbokade båda tårtkonsultationerna som vi bokade igår. Budgeten för tårta var 5000 och där kan vi spara många tusenlappar på att välja nåt billigare alternativ! Så nya planen är: vita enkla prinsesstårtor från Ica Maxi! Jo faktiskt, och det känns helt okej med tanke på att den godaste prinsesstårta vi nånsin smakat kom just från Maxi haha! Vita enkla tårtor med egenfixad cake topper, det blir hur bra som helst. Plus att vi sparar ca 4000 spänn på det…

Jag har även valt bort makeupartist som jag egentligen hade velat hyra in, men det kräver inköp av nytt smink. Och eftersom jag helst vill ha så mycket eko det bara går på den fronten så blev det inte jättebilligt… men jag har i alla fall lagt en beställning på primer, ögonprimer, makeup setting spray och ögonskuggor från naturligtsnygg och så måste jag komplettera med foundation, läppstift och läppenna, sånt som jag måste gå till butik för att prova ut liksom. Sen är det dags att börja öva på bröllopsmejken! Den måste ju sitta i ryggmärgen när det är dags för den stora dagen, så det blir en del experimenterande i badrummet nu 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s