Vårt hus

Huset är vårt!!!

Vi ska liksom få bo här och leva villaliv!? 

Yes! Idag fick vi äntligen klart lånelöftet efter mycket om och men (det kostar verkligen max max max vad vi har råd med), och ringde då mäklaren på studs och reserverade ett hus, VÅRT HUS!!! Vi skriver kontrakt på tisdag och det känns helt otroligt jäkla fantastiskt, vi är så lyckliga nu! 

För 2,5 år sedan, alltså cirka när Emilia föddes, så gjorde vi en 5-årsplan. Inom 5 år skulle vi bo i hus. Vi fixade det på halva tiden vilket känns helt grymt, jag som så många gånger varit helt övertygad om att vi aldrig skulle få råd att bo i hus. Åtminstone inte på Värmdö, priserna har stuckit i höjden enormt de senaste åren. Men det lönar sig tydligen att kolla Hemnet varje dag och vända och vrida på alla möjligheter! Har kollat på huset många gånger men bara tänkt att det är omöjligt och scrollat vidare, men i onsdags natt låg jag klarvaken nästan hela natten och fick liksom ett infall när jag återigen kikade på det. Det kunde gå! Och dagen efter la jag fram alla argument till Johan om varför huset är perfekt för oss, han är lite mer försiktig än vad jag är och den som bromsar mina tokiga infall, men han föll också för huset. Härligt nog! Så vi räknade, räknade och räknade om, tog kontakt med banker och räknade igen. Och det gick alltså!

Det fanns fyra hus kvar att välja på, varav två i vår prisklass, alla är precis lika stora och ser likadana ut, så vi valde den med störst trädgård. Det är ett parhus på 110 kvm (15 kvm större än vad vi har nu, så ändå hyfsat) med tre sovrum. Åh vad jag ser fram emot flytten nu, hoppas att det är många småbarnsfamiljer som flyttar in där och att vi kan få till en fin gemenskap med grannarna. Det vore toppen! Jag är så nyfiken på hur det kommer se ut när det är klart, försöker sätta ihop bilden av alla detaljer – ljusa breda trägolv, stora skjutdörrar längs hela kortsidan av vardagsrum/kök, kamin, marmorbänkskiva, 3 meter i takhöjd… aaaaahhhh drömmen!!! Preliminär inflytt är i september, kan knappt vänta…

Måste lägga upp de här bilderna igen, det ser så fantastiskt fabulösiskt ut:


😍

6 reaktioner till “Huset är vårt!!!

  1. Grattis! Vad roligt! Ser jättefint ut, och bra pris (snokade på Hemnet) 😀 Nyfiken fråga, jobbar ni ute på Värmdö eller hur löser ni det?

    1. Haha ja men faktiskt bra pris! Dyrare än så hade vi inte haft råd med 😊 nej jag jobbar i Nacka, så det är ändå nära, och johan jobbar i närheten av Nynäshamn… så han har en bit till jobbet haha. Men han lär inte jobba där för evigt 😄

      1. Ja jag menade alltså att man sällan hittar nyproduktion i den prisklassen 🙂 Det är inte klokt annars vad det kostar med boende i den här regionen. Skönt att inte jobba inne i stan, då kan man bo mer lantligt utan lägga halva dan på pendling. Jag jobbar på Valhallavägen :/

      2. Nej men precis, definitivt inte. Det mesta vi sett har gått på från 6 millar…. grymt nöjd med att jobba i Nacka, blir svårt att byta dock, de flesta jobbmöjligheterna är ju i stan. Men är glad om jag slipper 😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s