Vårt hus

Så nära drömmen nu

Jag berättade ju igår att vi hittat ett hus vi vill köpa och idag har vi jobbat på att undersöka möjligheterna med finansieringen, det är ju liksom den allt hänger på när man inte är direkt stenrik. Vi har pratat med lite olika banker, pratat med mäklaren, räknat och räknat om och funderat ett par varv och det lutar starkt åt att det går att lösa på ett bra sätt!

Vi har läst allt som finns att läsa om projektet (till och med hur man tar hand om marmor på bästa sätt egentligen haha) där 4 parhus med tutti banutti 8 bostäder och tillhörande lekplats ingår. Det ligger så mysigt till, ute på landet (men med bara ett par minuters körväg till centrum) med skog, åkrar och en del villor runtomkring. Dessutom är det bara 500 meter till en sjö och det finns möjlighet till båtplats! Ju mer man läser, desto mer fina detaljer hittar man. Som att det är 3 meter i takhöjd på nedervåningen, att det blir en stor altan på närmare 40 kvadrat som man når genom skjutdörrar ut från vardagsrum/kök, att det är hyfsat stor trädgård, stora fönster, och sa jag att det är kamin i vardagsrummet, marmorbänkskiva i köket och marmorgolv i badrummen?? Haha, kan inte släppa det! Inflyttning redan i augusti/september i år. Jag berättade för Emilia att vi kanske ska flytta till hus, hon blev så glad! Speciellt när jag berättade att det finns en trappa i huset, hon älskar att få gå upp på övervåningen hos mormor och morfar och leka nämligen, haha. Hon hade dock lite specifika önskemål om färg, ”aa mamma, jag vill ha rosa hus”, vilket fortsatte med att även trappan och hennes rum ska vara rosa haha! Men klart hon kan få ett rosa rum, ska bli mig ett nöje att få hitta en fin rosa ton. Och att inreda övriga huset!! Ja ni hör, vi har ju redan flyttat in i huvudet hehe…

Vi är verkligen helt lyriska, jag och Johan, över att vi är så nära att nå vår husdröm nu. Med ett så pass fantastiskt hus också! Hoppas på att få klart lånelöfte imorgon så att vi kan reservera en bostad innan helgen och sen signa nästa vecka! Håll gärna tummarna!

Utöver allt det fina med huset har jag haft en riktigt bra dag på andra sätt också! Började dagen med en mysig morgon med mina barn som sov så länge att JAG fick väcka DOM. och det händer inte ofta kan jag säga! Därefter sladdade jag och Stella förbi mitt jobb och hade en väldigt lyckad löneförhandling med min chef (tror det var Stella som gjorde susen, haha). Sedan fikade vi med vännerna Mathilda och Celine på älskade Delselius (som nu finns inne på söder!! Testa Värmdöbornas favoritcafé ni med! Eller kom för den delen gärna ut till Värmdö, rekommenderar mest Systrarna Delselius i Grisslinge 👌🏻). Inne på second handbutiken Pinocchio fyndade jag dessutom en oanvänd LBD från Filippa K! Case closed, en toppendag på alla sätt helt enkelt 😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s