Mat & recept · Vikt & träning

Nattfeber och mattips

Nu har livet kommit emellan igen. Så som det gör ibland, vilket gör att det finns noll tid för bloggande. Egentligen har det inte hänt något speciellt mer än att barnen varit lite kaosigare än vanligt. I söndags natt hade Em feber. I cirka 2-3 timmar. Och sen var det bra tydligen för hon har inte haft feber efter det? Enligt min vän My (som jobbar på förskola) är det tydligen ett fenomen som existerar, nattfeber, som tydligen händer ibland. Märkligt. Skönt att hon sa det i alla fall, känner jag, så slapp jag noja upp mig. Därav blev det i alla fall ingen föris för Em igår, och inte heller idag eftersom hon blödde näsblod hela förmiddagen, inte så det rann hela tiden, men det hängde en blodbubbla ur näsan hur mycket jag än torkade… innan jag insåg det när vi vaknade på morgonen hade hon dock hunnit gnugga näsan mot sin kudde, mot sina händer, dragit med händerna mot dörrkarmar och väggar på väg mot vårt sovrum mitt i natten för att avsluta med att bloda ner våra nya sängkläder som vi fått i julklapp.  Kul!!! Dessutom är sömnen just nu under all kritik med en bebis som vaknar ca var tionde minut och vill få nappen instoppad i mun och ett barn som pratar och gnäller i sömnen och kommer vandrande varje natt. Plus sparkas och rullar runt på ett otroligt sätt. men imorgon blir det förskolan igen! Första dagen efter ett långt jullov på närmare 4 veckor! Blir spännande att se hur det går…

Känner mig så himla matlagningspepp just nu! Vi har ju bestämda matdagar här hemma för att underlätta matlagandet, vi har: vegomåndag, fisktisdag, rawonsdag, pannkakstorsdag och tacofredag. Vi har kört så (med undantag av rawonsdag som tidigare hette köttonsdag haha) sedan i höstas och det funkar verkligen toppen! Det minskar liksom ner alternativen på ett bra sätt. Tänkte visa de två måltiderna jag vevade ihop igår och idag för lite inspo eftersom jag var så otroligt nöjd med dom:

Igår var det alltså vegomåndag och då fixade jag ihop Lotta Lundgrens recept på öppen/dekonstruerad lasagne med mandelpesto och ricotta! (Enklare än det låter). Nämner Lotta eftersom det för mig ligger lite tyngd i det namnet, har hennes bok ”10 lektioner i matlagning” och vet hur grym hon är både på att skriva och skapa recept. Plus att jag älskar Historieätarna! Mandelpeston är bland det godaste jag ätit, och då gillar jag inte ens pesto i vanliga fall. 

Poäng från oss vuxna: 10/10

Poäng från barnen: 0/10. De smakade, spottade ut, och vägrade sedan äta mer! Trots att jag poängterade att det alltså var pasta, ost, svamp och nötter bara? Otacksamma dritungar 😂


Idag, fisktisdag, var jag sugen på fiskgryta, så det fick det bli. Jag inspirerades av min pappas recept men svängde ihop något eget på en höft som innehöll torsk, currygrytbas, gul lök, lite honung, currypulver, chilipulver, ostronsås, potatis, majs, kokosmjölk, grädde och lite smör. Toppade med jordnötter, ricotta och lime. Alltså jag hade kunnat slicka ren kastrullen, för den såsen var amazing om jag får säga det själv. 

Poäng från oss vuxna: 10/10

Poäng från barnen: 5/10, Stella åt för kung och fosterland medan Em inte ens rörde maten pga avskyr fisk. Sen ogillar hon när allt är ihopblandat sådär, hon vill ha allt uppdelat i tydliga högar så att hon kan äta en sak i taget (av det hon gillar) haha.

Imorgon är det rawonsdag och då tänkte jag testa att göra en egen version av poké bowl fast utan ris (pga att ja, allt ska ju vara raw…)! Vem vet, jag kanske till och med försöker mig på en avokadoros… Återkommer med resultat 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s