Allt och inget · Stella <3

Stella 8 månader

Är helt skamlös med att ta selfies nuförtiden. Bryr mig inte ens om att ta bort ljudet eller kolla mig omkring ifall någon tittar haha. 

Vi försökte oss på lite julreashopping idag i Sickla, det är ju liksom en mysig grej som hör ihop med julen tycker jag. Men det blev INTE mysigt kan jag meddela. För det första är det så trist med någon som går bakom en och hela tiden undrar hur många affärer man egentligen ska gå i och när man ska få åka hem. För det andra får man varva shoppingen med kurragömma och jagning eftersom Emilia tolkar alla labyrinter av kläder som = lekland. För det tredje finns det en väldigt liten medlem av denna familj som absolut inte klarar av kombinationen övertrött + vagnen + mycket ljud utan hanterar detta med att skrika i hysteri ända tills vi gav upp och åkte hem och hon somnade i bilen efter mycket om och men. Inga namn nämnda här va! Haha. Imorgon försöker jag mig på rean igen, men då SJÄLV. Alla män och barn är portade, och så är det med den saken. 

Igår fyllde ju förresten Stella 8 månader! Min stora lilla tjej! Hon gör såna framsteg nu att det är helt otroligt. Sedan länge kan hon ju sitta själv och ställa sig mot möbler och stå rätt så stadigt. Senaste månaden har hon börjat säga mamma!! Vilket är hennes första ord! Det är tydligt att det inte bara är babbel för hon säger det främst när hon är lite ledsen och ”ropar” på mig, tex kryper efter mig och säger ”mamma…. ma-ma…”. Krypa började hon med för någon månad sedan men nu går det verkligen undan när hon kryper, hon tar sig överallt verkligen så man får ha koll på exakt vad som finns på golvet/ i Stella-höjd. Eluttag och sånt är ju väldigt intressant… hon börjar mer och mer tycka om att sitta och leka lite för sig själv, hon kryper runt, hittar en leksak, sätter sig på knä och så pillrar hon med den ett tag innan hon kryper vidare. Nu undrar jag bara när hon kommer börja gå… hon är också så duktig på att äta själv! Har nästan helt slutat med burkmat och gått över till att hon äter vår mat som jag bara skär i mindre bitar precis som jag gör för Emilia (fast lite noggrannare då), det går så bra! Jag saknar dock att amma och är fortfarande lite ledsen över att den var över så fort (slutade ju när hon var lite drygt 6 månader pga att hon inte kunde låta bli att bitas precis hela tiden), men är ändå glad att det går så bra med maten. Slipper oroa mig över det i alla fall 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s