Allt och inget · Familj & vänner

FÖR mycket julklappar

Jag har sett att många tar det lugnt idag men vi har faktiskt fullt upp även idag, vi är hemma hos mina föräldrar, lagar carnitas och snart kommer släkten över för lite traditionsenlig juldagsmiddag. Carnitas kanske inte är så traditionsenligt, men det är bra mycket roligare än julmaten i alla fall! 

Julaftonen hos oss blev i alla fall lyckad, maten som alla hade förberett var jättegod, alla var glada och barnen härjade på som vanligt. De satt till och med och tittade på Kalle! Efter Kalle kom tomten och Emilia anade faktiskt inte att det var Johan, hon stod och ropade i fönstret efter tomten och när han kom var hon liksom pirrig och exalterad om än  väldigt blyg, hon klängde sig fast hårt i Nicoles famn. Hon vågade inte ta några paket ur tomtens hand utan det fick Nicole göra, haha. Och herregud vilket presentberg som väntade sen… det var helt otroligt, bara Emilia fick alltså 2 (!) dockvagnar (en av oss och en av Hampus och Nicole), en tipi så stor att den upptar hela Stellas rum, en kassaapparat, kläder, skidor, ett leksakspiano, ett fiskespel, en morgonrock, ballerinaskor, och ännu mer som jag inte kommer ihåg nu… och det var alltså bara Emlans paket… helt otroligt. Det satte igång en diskussion om konsumtion hemma hos oss, det kändes liksom som ett sånt onödigt överflöd, även om alla presenterna var jättefina och alla är så otroligt generösa. De hinner ju inte uppskatta presenterna när de får så mycket att de bara kastar sig vidare till nästa och nästa paket… nej, från och med nu får det vara bra med max 2 paket per person, även för oss alltså, vi har inte direkt snålat in vi heller. Bättre att få några få riktigt fina presenter som man verkligen kan uppskatta. Dessutom kommer vi köra hemliga tomten eller julklappsspelet nästa år för oss vuxna så att vi bara behöver köpa en julklapp istället för att köpa till alla. Inte konstigt att julen blev helt sjukt dyr i år…

Emlan målad till katt eftersom hon som alltid kräver att få bli sminkad när hon ser att jag gör det 😊

Dukat för Emilia med stortallrikar och ett litet typ sherryglas men med egna besticken.

Stella högg in på paketen 

Sittstilen när vi kollade på Kalle Anka, Stella klättrade runt och runt i soffan 😊

I början av paketöppningen…

Den lugna och sköna julmiddagen efter att barnen hade somnat. 

En reaktion till “FÖR mycket julklappar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s