Allt och inget · Okategoriserade

Julstök och magont

Ah, det går inte att ladda upp bilder på bloggen eller publicera inlägg i WordPress-appen! Jag som skrev det här inlägget för någon dag sedan och trodde det låg ute meeen det gjorde det ju då inte. Hur bloggar man ens utan bilder!? Haha. Okej, får tyvärr köra ett bildlöst inlägg då, måste ju bara säga HEJ från julstöket! Eftersom att vi firar jul hemma hos oss i år (bestämde vi för att det känns så skönt att slippa flänga omkring eller sova över hos någon annan, då är det bara att stoppa om barnen i sina egna sängar på kvällen) så är det mycket som ska fixas, i tisdags fick vi ju julstädat av Tidyapp, igår blev julhandlingen klar, på smidigaste sätt genom att vi beställde allt på ICAs hemsida och sen bara åkte och plockade upp allt som redan var färdigpackat i påsar, och dessutom gjorde jag julköttbullarna i ugn. På fredag ska jag börja med risgrynsgröten eftersom den är godast när den kokat ihop länge, länge. Enligt min svärmors recept med både grädde och smör i, muuuums! Gröten ska även bli en saffranspannkaka som blir efterrätten på julafton (absolut inte Ris á la Malta, det är min hatefterrätt nr 1…) tillsammans med salmbärssylt och vispgrädde. Jag tror på detta! Och även fast vi ”hostar” julen i år så känns allt under kontroll. Verkar ha gjort på rätt sätt för än känner jag ingen stress, som många verkar göra nu? Jag njuter verkligen av julstöket och tycker allt är så himla mysigt bara jag får lyssna på min älskade julmusik också (vilket alla som sett mina Insta-händelser i december vet, julmusiken är allestädes närvarande 😄). En grej som minskar stressen är att vi har lite av en knytis, vi står för den mesta maten men tex julskinka, Janssons och annat (…som jag inte äter hehe…) har vi delegerat ut till mina föräldrar och Hampus och Nicole. Bra grej!

En tråkig sak är att min mage verkligen inte klarade av julgodispysslar-dagen, all kristyr och pepparkaksdegsätande gjorde den väldigt förbannad så jag har varit otroligt dålig i magen ända sedan dess. Uppe hela nätterna på toan OSV, jag ska bespara er detaljer. Men det har gjort att godis/kak/bullätandet är över för mig redan, vill inte ens se åt en pepparkaka eller knäck. Är typ konstant illamående, på samma sätt som när jag var gravid, fast jag VET till 100% att jag inte är det. Skitjobbigt och det får mig verkligen att återigen inse att jag inte vill vara gravid igen, fy vad jobbigt det var. Min mage fixar helt enkelt inte så mycket gluten, mjölkprodukter, socker och jäst längre, jag har nog vant mig av vid det nu. Ser fram emot att återgå i mina goda vanor utan gluten och minimalt med mjölkprodukter och socker efter jul. Tänkte börja januari med att juicedetoxa faktiskt, inte av någon annan orsak än för min kropps skull, för att rensa bort all skit jag ätit i december. Alltså, inte för viktens skull för jag vet att det jag går ner kommer jag gå upp efteråt, men jag vill bli av med allt det här dåliga och få må bra i kroppen igen. Jag var ju på rätt väg innan, innan julen kom….IMG_6653

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s