Allt och inget · Familj & vänner

Julpirret

Klockan är 22 och NU är vi klara med allt fix! Rocky roaden blev så god som jag hade hoppats och äntligen blev saffranspannkakan så fluffig som jag vill ha den. Tomtegröten står och sväller i sin gryta på spisen och ska bara kokas upp imorgon bitti. Dessutom är sista julklapparna inslagna, bordet är dukat med duk (eller ja… egentligen en gardin haha! Grav dukbrist här hemma) och det är rent och städat inför imorgon. Skönt! Nu har vi myst upp oss i soffan med glögg och ska bara ta det lugnt. 

Jag har faktiskt lyckats få julpirr! Försökte ge Emilia pirret också genom att peppa om att det är julafton imorgon, och visst tycker hon att det ska bli kul men det är ju inte alls på samma sätt som jag minns det från när jag var liten. Det kommer kanske nästa jul? När vi pratar om julafton och tomten så säger hon alltid att hon önskar sig en dockvagn och att ”mamma har ringt tomten”. Jo jag sa nämligen att jag hade ringt honom och meddelat Ems önskelista (som då endast innehåller en sak alltså) och att tomten sa att han får se vad han ska hitta på. Vi har ju såklart köpt en dockvagn som hon kommer få när ”tomten” kommer förbi imorgon. Vilket innebär Johan i peruk, skägg och smink haha. Det ska bli så kul att se hur hon reagerar på tomten i år! Förra året var hon ju SÅ rädd för Tomten/Hampus, haha! Ska också bli kul att se Stellas reaktion förstås 😊

För övrigt fick vi i söndags faktiskt gamla soffan såld till slut och ÄNTLIGEN fick vi sätta ihop vår nya soffa Norsborg från Ikea! Den här är mycket bättre. 

Emlan är kompis med vår lilltomte, han ska ofta vara med henne lite överallt och flyttar man på honom så skäller hon ut en: ”Inte göra så mamma!! Det räcker!!” (Sagt med riktigt bestämd 2-åringsröst haha). Hon pratar med honom och kramar och tröstar om han ramlar. En vän helt enkelt 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s