Allt och inget · Mina tankar

När man klankat för mycket på sig själv

Näe vet ni vad. Jag var tvungen att ändra och radera lite i inlägget om vilken egenskap jag skulle vilja utveckla hos mig själv OCH om min bästa egenskap, för fy vad jag tog tillfället i akt att klanka ner på mig själv. Och räkna upp orsaker till varför jag suger i princip? Vilket liksom omkullkastar hela resonemanget om att jag måste börja tro på mig själv! Det lämnade en sur eftersmak. Men det fick mig i alla fall medveten om hur negativa mina tankar är om mig själv även IRL, så att säga. Jag har bara tänkt att jag har en självkritisk inställning, för att jag är så rädd att bli en sån som aldrig ifrågasätter vad man själv gör utan bara kör på i 180 medan man kör över andra på löpande band. Men det innebär faktiskt inte (pratar strängt med mig själv nu) att man måste ifrågasätta och kritisera varje liten handling eller tanke! Alltså näe, gör om, gör rätt kände jag. Idag har jag prövat att cut myself some slack om jag säger så. Vad skönt det har varit! Och gud vad jag förtjänar det! Nu ordinerar jag mig själv att rada upp TIO bra saker med mig själv – helt utan brasklappar! Motsvarigheten till att i militären skrika ”drop and give me ten!” 😄

1. Jag är bra på att skriva! Älskar att vända och vrida på formuleringar och komma på nya ämnen och vinklar. Den här bloggen är som min lilla bebis som jag älskar att vårda, är ofta inne och petar i texter i efterhand.

2. Jag är mycket engagerad i mina nära, kära och barns liv. Tex kan jag de allra flesta sånger utantill till Emilias favoritprogram som Doctor McStuffins, Pippi, Bamse m.m. För att jag lägger ner tid på att lära mig dom. Är det viktigt för henne är det viktigt för mig! Och jag vet att hon älskar när jag plötsligt brister ut i sång: ”doktorn är här och hon hjälper dig, hon säger aldrig nej om du är en leksak eller ett gosedjuuuuur….”

3. Jag är generös, bjuder mer än gärna på middag ute, älskar att köpa presenter och skulle aldrig tjafsa med någon om pengar. 

4. Jag är en god medmänniska, jag donerar pengar till diverse goda ändamål lite då och då, såsom Giving People. Är även lite tjenis med tiggarkvinnan vid vår närbutik, säger alltid hej och ger lite pengar om jag har. 

5. Jag är estetiskt lagd, har alltid älskat att rita och teckna och har öga för vad som är estetiskt tilltalande. Mina föräldrar verkar lita mycket på den förmågan, senast nu i helgen fick jag bestämma hur de ska göra om hemma och beställa hem möbler och tyger till dem utefter mitt tycke haha. I helgen ska jag hänga om alla deras tavlor 😁

6. Jag är en rolig mamma. Jag är aldrig tyst utan sjunger jämt på någon sång, barnvisa eller houselåt spelar ingen roll, jag spexar även till det mycket och dansar, gör roliga miner och tokiga röster. ÄLSKAR att härma olika dialekter, framförallt sydstatsamerikanska, skånska och norrländska. Helt plötsligt brölar jag ut nåt bara, haha. (Ungefär i stil med Laura Clery, min nya instafavorit! Hennes ”me trying to flirt”-videor är to die for!)

7. Jag är en bra flickvän/blivande fru, eller vad man nu ska kalla det. Jag bryr mig mycket, lyssnar mycket och vinnlägger mig om att förstå vad Johan tycker och tänker. Uppmuntrar honom att göra saker för sig själv, som att träffa vänner, lägga sig och vila eller vad han nu behöver. 

8. Jag är snabblärd, att plugga på högskola var verkligen min grej. Jag kategoriserar och systematiserar allt i mitt huvud tills det blir förståeligt för mig. Funkar även bra på jobbet när man ska lära sig nya datasystem och sånt. Inga problem för mig!

9. Jag är allmänbildad. Kan lite om mycket. 

10. Jag är bra på att lyssna och ställa bra frågor som får den jag pratar med att tänka till och komma på nya tankar. Hoppas och tror att det gör att mina närmaste känner sig sedda av mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s