Allt och inget

Lucka 8: Egenskaper jag skulle vilja utveckla hos mig själv

Den här luckan är bra mycket enklare än den där jag skulle berätta om en bra egenskap… av någon anledning har jag lättare för att se utvecklingsområden. Här finns mycket att gräva i… Men den egenskap jag mest tycker att jag behöver jobba på är förmågan att tro på mig själv. För den är i princip obefintlig just nu. I det mesta. Till exempel: fastän jag gått ner svinmycket i vikt (30 kilo), så tänker jag hela tiden att ”nu går det nog inte mer, nu misslyckas jag, det här går inte”. För varje kilo som försvinner på vågen tänker jag ”vilken TUR! Men nu kommer jag nog inte gå ner mer”. alltså. Tur??? Går man ner 30 kilo av en slump? Nej knappast, det krävs hårt arbete! Så varför kan jag inte bara känna mig grymt duktig istället? Detsamma gäller jobb. Jag VILL ha ett annat jobb men tänker redan på förhand att det kommer jag ju aldrig få och får jag det så kommer jag inte klara det. Mammarollen är en annan sak, jag tänker mest ”andra hade klarat det här bättre än jag”. Varför är jag så dum mot mig själv? Varför måste jag hela tiden påminna mig själv om att det finns andra som är bättre än jag? Det är ju knappast relevant, för jag är ju jag och kan aldrig bli någon annan? 

Det här går ju dock upp och ner i livet vet jag nuförtiden, som gammal och vis 27-åring (😉), men just nu är självförtroendet i botten. Och bekräftelsebehovet från andra stort, på grund av det. Kul för er! Haha. Hoppas att det går över snart (av sig själv, orkar bara inte kämpa för nåt just nu, är laaat också 😄)

Hallå där! Du ÄR bra!!! Och dina toalettselfies är on fleek 😄

Detta är en del av Kajsons julkalender som du hittar här!

4 reaktioner till “Lucka 8: Egenskaper jag skulle vilja utveckla hos mig själv

  1. Hej, kände igen mig mycket på jobb-biten så jag ville kommentera! I början av året vantrivdes jag jättemycket på jobbet. Gillade ingenting. Mitt val av utbildning kändes bara fel och eftersom jag förbrukat alla CSN plus har barn och huslån kändes läget rätt låst.
    Hursomhelst! Jag hittade en jobbannons inom det jag är utbildad till men med helt andra uppgifter och arbetsförhållanden. Nackdelen, det var bara ett vikariat. Men jag sökte och fick jobbet (världens egoboost!). Att trivas på jobbet är helt fantastiskt och jag vill med min aningen osammanhängande kommentarer bara peppa dig att gå en annan väg, Du har allt att vinna! Kram

    1. Wow, det låter helt fantastiskt! Vad Modigh att våga kasta sig ut sådär och söka ett vikariat! Men det är klart, vågar man inget så vinner man inget heller.. hoppas på att få göra samma resa nästa år! Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s