Allt och inget · Bröllopet 2017

Byta efternamn?

Hela familjen (plus mitt kusinbarn Elli i mitten). Familjen Thögersen? Söderberg? Sehlstedt? Faltin? Vilka är vi egentligen? 😄

Det är ungefär 6 månader kvar tills jag och Johan gifter oss och det är fortfarande mycket kvar att fundera ut och fixa. Jag har ställt in en notis som ringer i mars när det är dags att skicka in hindersprövning, vi ska ha möten med bröllopsfixaren och kocken på Sånga Säby , jag ska hitta de ultimata bröllopsskorna… det är mycket både högt och lågt alltså! Och en sak vi behöver bestämma snart är vad vi ska heta i efternamn. Det är en svår nöt att knäcka, men så här långt är vi i alla fall överens:

1. Vi vill att hela familjen ska heta samma namn, det känns lite som halva grejen med att gifta sig, att det sedan är supertydligt att vi är en familj.

2. Vi vill inte ha dubbelnamn, det känns bara krångligt. Ett efternamn för oss alla ska det vara!

3. Både jag och Johan tycker det känns konstigt och lite jobbigt med tanken på att byta från de efternamn vi har (Söderberg och Thögersen), så ingen känner sig jättemanad att frivilligt ta den andres namn, vilket krockar en aning med punkt 1 och 2, haha…

Ja, så långt har vi kommit. Det lutar åt att vi antingen tar mitt namn, eftersom att jag och barnen redan heter det, eller att vi tar något som finns i våra släkter – Sehlstedt finns i Johans och Faltin i min. Tycker båda är fina och bra kandidater! Har frågat några vänner om vad de tycker och det verkar som de flesta tycker vi ska byta helt, och jag känner lite samma… min familj däremot verkar tycka att det är lite larvigt och fåfängt att byta haha. Oh well, kan inte pleasa alla! Det finns ett alternativ till, att vi väntar tills den nya namnlagen gått igenom 1 juli nästa år så att vi kan välja mer fritt vad vi ska heta, då ska man ju kunna få ta vanliga namn fler än 2000 personer heter.

Berätta gärna vad ni tycker, ska vi byta? Vilket ska vi välja? Vill ha många inputs!

2 reaktioner till “Byta efternamn?

  1. Förstår hur du/ni tänker
    Vi väntar på nya lagen och tar sen dubbelnamn, segt att vänta bara då vi varit gifta i 1 1/2 år..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s