Allt och inget

Lucka 6: Det bästa med mig

Såna här frågor som går ut på att hylla sig själv tycker jag är sååå jobbiga. Förmodligen för att jag inte är så snäll mot mig själv som jag borde vara, utan snarare rätt hård. Kan aldrig tänka att jag gjort tillräckligt bra ifrån mig i en situation utan tvingar mig till att vara självkritisk och reflekterande jämt, jämt, jämt. Det är väl förvisso bra, men man måste ju få vara lite stolt över sig själv också!? Så här kommer lite självhyllning:

Jag är empatisk och omtänksam, jag bryr mig väldigt mycket om mina nära och kära och skulle gå genom eld för dom. Tror det är en rest från högstadie- och gymnasietiden när kompisrelationerna inte var direkt stabila, och jag verkligen inte var den lojalaste eller snällaste kompisen. Det har gjort att jag numera håller hårt i de jag har nära mig. Jag vill aldrig förlora en vän igen på det sättet som man kunde göra då, aldrig! Med det sagt måste jag ju också säga att det inte innebär att jag är en perfekt vän, även om jag gärna hade velat vara det. Ibland gör jag fel eller säger fel saker, men jag hoppas att mina nära och kära känner att jag i de fallen är bra på att ta till mig kritik och säga förlåt. Tror för övrigt att jag använder de här egenskaperna mycket även i relationen till mina barn, jag är väldigt inkännande och tycker mig förstå dom rätt bra (so far!), och när jag gör fel så är jag även där snabb på att ta på mig skulden och säga förlåt. Tycker det är en viktig egenskap som jag vill att mina barn får med sig: förmågan att erkänna fel och brister och säga förlåt. 

När empatin går överstyr: gråter varje gång Elsas och Annas föräldrar dör i Frost………….

Detta är en del av Kajsons julkalender som du hittar här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s