Allt och inget

Lucka 4: En dröm jag lyckats uppfylla

Något som är lätt att glömma nuförtiden är hur mycket jag drömde om barn innan Emilia blev till. Jag har alltid varit en barnkär person, till och med när jag var ett litet barn själv så ville jag hemskt gärna få bära runt på alla småbebisar, och leka med småbarnen. Jag har alltid varit på det klara med att jag vill ha barn, att mitt liv inte är komplett förrän jag har mina barn. Åren gick och under gymnasietiden och något år efter så hade jag ett förhållande med en kille som gjorde mitt liv till ett helvete, som behandlade mig som skräp och utnyttjade mig på alla sätt och vis. Under de åren levde jag i ständigt kaos, men visste att han åtminstone inte skulle bli pappa till mina barn. Det fanns inte ens på världskartan. Men drömmen fanns där, om att hitta en snäll och stabil kille och bilda familj. Efter 4 år ihop vågade jag till slut ta steget att göra slut för gott och gå vidare, vilket var sjukt svårt men samtidigt oerhört skönt. Att få vara fri och slippa allt kaos som mitt ex förde med sig är något av det bästa jag gjort. Efter bara några månader träffade jag Johan, och visste direkt att han skulle bli en jättebra pappa, så fantastiskt trygg, omtänksam, omhändertagande, kärleksfull och ansvarsfull som han är. Då började drömmen om barn att komma upp till ytan igen och blev starkare för varje dag. Jag var oändligt avundsjuk på alla gravida jag såg på stan, på mammor med nyfödda bebisar i barnvagnar. Jag ville vara en av dom! Samtidigt är man ju trygghetsnarkoman ut i fingerspetsarna, så det kunde inte komma på fråga förrän jag var klar med mina studier på universitetet och jag fått en fast tjänst. Det tog ett år i Norrland innan jag hade allt det där, och innan jag fått med även Johan på noterna (hyfsat viktigt ändå… haha). Men sen! Det tog 5 månaders försök innan Emilia blev till, och då äntligen fick jag göra allt det där jag drömt om så länge; se ett plus på en sticka, berätta för min familj, gå på inskrivningssamtal på Mvc, köpa gravidkläder (jo jag hade faktiskt längtar efter det!), se vårt barn på ultraljudet för första gången, köpa barnvagn… jag fick nypa mig i armen ibland, det var nästan för bra för att vara samt! Men ut kom en fantastisk liten flicka, och två år senare hennes lika fantastiska lillasyster. Jag kände och känner mig så otroligt lyckligt lottad som fått allt det där jag drömt om, två friska och fina små barn. Nu är de så självklara, men ibland tänker jag tillbaka på tiden då de bara var en dröm i mitt hjärta. 

Lever drömmen ❤️

Detta är en del av Kajsons julkalender som du hittar här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s