Allt och inget

Lucka 3: Tre drömmar jag vill uppfylla i närtid

Mina tre viktigaste drömmar är rätt stora, men faktiskt något jag vill uppfylla snart, helst under det kommande året redan…

1. Jag vill hitta ett roligt och meningsfullt jobb. Och välbetalt! Hehe. Det där med att våga följa sina drömmar och göra det man brinner för är ju bra, men om man inte brinner för nåt då? Om man inte har en dröm? Vad gör man då? Det jag vet är att jag mest av allt älskar att skriva och läsa, frågan är ju då vad man gör med det, finns ju många vägar att gå. Men jag har faktiskt en plan, och så fort jag är klar med mammaledigheten ska jag sätta den i verket…

En gammal jobb-selfie – Josefina 22 år på sitt första kontorsjobb 😊

2. Jag drömmer om att flytta till ett hus eller radhus. Helst med garage och en hyfsat stor trädgård. Som man kan ha växthus i! Det ska ligga i ett mysigt och barnvänligt villaområde som känns tryggt och där det finns många kompisar till barnen. Vi har funderat väldigt mycket på detta, åkt runt och tittat och känt på olika områden och nu har vi bestämt oss för att det är här på Värmdö vi vill bo, närmare bestämt runt omkring hamnområdet/ Farsta slottsvik. Det är perfekt, fina områden som ligger lantligt till med ängar och hästhagar i princip utanför dörren, samtidigt som det ligger otroligt centralt i Gustavsberg. Nära busskommunikationer, mataffärer, vårdcentral, BVC, restauranger osv. Perfekt! Enda problemet? Priserna förstås… men med lönen från mitt kommande toppjobb är det säkert inga problem 😉

Ett av våra drömområden här på Värmdö!

3. Jag drömmer även om att resa ihop med min lilla familj, vi pratar mycket om olika ställen vi skulle vilja åka till. Exempelvis åka tillbaka till Aruba där vi var förra året, New York vill jag till igen, osv. Tyvärr är jag så otroligt flygrädd och senaste gången vi flög (10-timmarsflyg till och från Aruba) så lovade jag mig själv att aldrig utsätta mig för den rädslan och ångesten igen. Jag är rädd för att störta, men framförallt är jag rädd för turbulens! Det vidriga i att flygplanet när som helst bara kan droppa ett par hundra meter i luften, fyyyyy! Den där hjärtat i halsgropen/andan i halsen-grejen som många gillar med tex Fritt Fall är det värsta jag vet. Och att flyga är ju som att åka en osynlig bergochdalbana, man vet aldrig när stupet kommer… det är också aspekten av att flyga utan barn som känns jobbigt, om det skulle hända något.  Och det hjälper inte att säga till mig att det är farligare att åka bil! Det minskar inte flygrädsla utan ökar bara bilrädslan, haha. Jag vet seriöst inte om jag kommer våga flyga igen, kanske med lite lugnande mediciner eller nåt.. men det vore otroligt kul att åka på en resa med Johan som kombinerad bröllops- och 30- årspresent (det är Johan som fyller 30 nästa år, för mig dröjer det ett par år till). Vi får se hur modig jag känner mig när det är dags…

Saknar fortfarande världens bästa morgonrutin, att vakna med Emlan varje morgon vid 6 och kliva ut genom altandörren rakt ner på stranden och se solen gå upp medan man tar en promenad i vattenbrynet… åh, måste bara tillbaka till Karibien någon gång!

Låtsas vara lugn på flyget.. Fake it till you make it kan funka ibland. 

Detta är en del av Kajsons julkalender som ni hittar här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s