Allt och inget · Emilia <3 · Familj & vänner

Julfotografering och orolig sömn

Igår körde jag och Mathilda fotografering av barnen. Vi hittade ett bra ställe framför en gammal stock i en skogsdunge här i närheten, bredde ut flera filtar för barnen att sitta på, strödde ut lite julkulor och satte fram julbocken. Sen blev det fotografering i rasande fart pga iskyla, så snabbt av med ytterkläder och ner med barn på filtarna, Mathilda fotograferade medan jag stod bredvid och tjoade hejvilt för att få lite leenden. Vilket funkade bättre på Mathildas barn än på mina egna, haha… och sedan snabbt på med ytterkläder igen. Jag är SÅ nöjd med bilderna, så vintriga och fina! Älskar för övrigt klänningarna de har på sig (årets julaftonsoutfit), tycker de påminner lite om Ida Sjöstedt? Jag hittade de på H&M för någon månad sedan och slog till direkt på en varsin till båda tjejerna. Koftorna är Newbie.


För övrigt är ordningen inte återställd här hemma efter veckans sjukdom än, Emilia har ju haft feber i ett par dagar men varit frisk i två dagar. Men det märks INTE på sömnen, även nu efter att hon blivit frisk sover hon så otroligt oroligt! Hon är enkel att natta pga megatrött, men redan inom en timme därefter börjar kaoset. Hon vaknar, skriker/gråter, kastar sig av och an, pratar i sömnen, ropar på mig, mormor, pappa, gråter och gnäller, och somnar om på 30 sekunder. Efter en halvtimme/timme börjar det om igen och så fortsätter det hela natten… hur kan jag inte minnas om det är såhär det brukar vara efter sjukdom, undrar jag!? Hur länge sitter det i??? Det här är så jäkla påfrestande att jag blir tokig! Jag ligger på spänn hela tiden och kan absolut inte slappna av eftersom jag tycker det är sååå obehagligt när hon håller på så här. Det triggar liksom katastroftankar om att något skulle vara fel… det enda jag gör är att låta henne sova på mig och hålla om henne så mycket det går, och sova väldigt korta och få stunder. Att man ens fungerar på dagen är otroligt… på dagen vet jag att hon brukar vara kinkig och gnällig några dagar efter sjukdom, så det är hon men i övrigt leker hon och stojar på som vanligt. 

En reaktion till “Julfotografering och orolig sömn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s