Allt och inget

Lucka 1 i Johanna Kajsons julkalender!

Varje år brukar jag delta i någon bloggares julkalender där man varje dag får ett givet ämne att skriva om. I år kör jag på Johanna Kajsons kalender! Jag fastnade för den eftersom hon verkar vara en så härlig och rolig människa, och kalendern känns kul att följa med i!

Lucka 1: vad är din drömbild av julafton i år?


Då måste jag ju välja den här bilden som Underbara Clara fotat i sitt hem, den har legat i min julmapp på Pinterest (klart man har en sån?) i säkert ett år. Jag tycker den är så otroligt mysig, liksom essensen av julmys och julefrid. Jag tror det är enkelheten i den som tilltalar mig; vitt av snö utanför fönstret, en skål med äpplen och glasskålar med hyacinter på det åldrade träbordet. Ett tänt ljus. Det här är inspirationen för mig när jag inreder hemmet i jul, och en anledning till att jag kastat ut allt plastigt Ikea-pynt och istället satsar pynt i naturmaterial som känns hemmagjort. Om jag hade tid att sitta och pyssla ordentligt hade jag definitivt vikt hjärtan och stjärnor och allt möjligt julgranspynt av fint papper. Istället får jag nöja mig med att köpa, och tända lite juleljus. Kanske att man kan hitta något på second hand?

Min drömjulafton innehåller goa och glada barn med tindrande ögon, lugn och ro, många paket, god mat (dvs minimalt med vanlig julmat hehe), Kalle Anka, Karl Bertil Jonsson och mycket prat och skratt med familjen. Jag ser otroligt mycket fram emot julafton!

Detta är en del av Kajsons julkalender som du hittar här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s