Allt och inget · Emilia <3

Trots och bestämda matdagar

En schleten mamma och två gulliga barn!

Hej från ett trött småbarnsland! Det har inte funnits så mycket tid över för bloggning tack vare två mammiga och svårnattade småttingar, inga namn nämnda… Den lilla vill dessutom överhuvudtaget inte lämna min famn alls på dagarna, tror det är på grund av att hon är förkyld kanske. Den stora trotsar å sin sida loss totalt och är just nu väldigt svartsjuk på Stella (är min gissning), för det är mycket hårda tag med lillasyster vilket gör mig så arg inombords men jag försöker hantera det på ett pedagogiskt sätt. Fast till slut går det inte, då tar tålamodet slut, när hon struntar i vad jag säger och bara fortsätter och fortsätter… Har dock lärt mig att alltid fundera på vad behovet bakom är, och jag kan tänka mig att det bottnar i att hon vill ha lite mer uppmärksamhet. Jag tycker ju att jag ger henne det hela tiden, men den är ju förstås alltid delad med S. Vilket är ett måste att lära sig för Emlan, när man har syskon så har man inte längre sina föräldrars 100%-iga uppmärksamhet längre.. men jag tror det är dags för lite egentid för oss, det behöver man också ibland! Så på söndag ska jag, Johan och Emilia gå och se Pettsson och Findus Juligheter medan Stella får egentid med mormor och morfar. Tror det är viktigt att  göra så ibland, för båda barnen, men kanske speciellt för en som gått från ensambarn till att ha syskon på kort tid. Det blir kul, hur som helst! 
Älskar att det är fredag idag, jag behöver verkligen helg och avlastning! Imorgon är det dags för brudklänningsprovning dag #2, men först är det tacofreeedaaaag! När jag frågade Emlan igår vilken dag det är imorgon så sa hon ”fredagsmys!”, haha så bra svar! Hon vet också att vi alltid äter tacos varje fredag, vilket är bästa beslutet typ ever eftersom vi aldrig behöver fundera längre än ”kyckling eller köttfärs” ungefär haha. Så vi har kopierat konceptet rakt av till de andra vardagarna också för att underlätta i matlagandet; det blir vegomåndag, fisktisdag, köttonsdag och pannkakstorsdag (soppan skippar vi) förutom tacofredag. Det har underlättat enormt den här veckan, är det tex fisktisdag så är det ju bara att sticka in huvudet i frysen, kolla vad vi har för fisk och sen hitta på något utifrån det. I tisdags gjorde jag tex torsk i ugn, kokade majskolvar och ärtor och svängde ihop en smörsås med vitt vin och lite annat. Enkelt och såhåhååå gott 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s