Allt och inget · Bröllopet 2017

Jakten på drömklänningen

Vilken dag det blev igår! Jag var ju helt otroligt nervös innan, men det blev så. himla. bra! Vi började på Bröllopsbutiken på St Eriksgatan där jag hade en inbokad tid. Mamma, Johanna och Jos var med och det var en sån härlig känsla att äntligen (helt legitimt!) få gå in i en bröllopsbutik. Jag och Jos blev helt lyriska! Vi gick runt och rekade lite vad som fanns innan det var dags att börja prova. Tyvärr kändes inte biträdet som hjälpte mig så himla kunnig eller inkännande, hon förstod inte min smak och fastän jag sa flera gånger att jag inte gillar en viss typ av klänning så fortsatte hon komma med sådana klänningar. Men hur som helst var det SÅ kul att få testa olika modeller. Jag började med att pröva riktiga maränger och det var en upplevelse för sig, bara att hoppa i en klänning så maffig att den står av sig själv haha… och så underkjol á la Marie Antoinette på det hehe… det var kul men det var inte jag. Det var också tråkigt att storlekarna var så missvisande. Det mesta var i storlek 36-38 och jag som just nu är en storlek 40 kunde knappt klämma in mig i en 44… så himla små storlekar. Dessutom leveranstiden…? De tyckte jag var ute i senaste laget eftersom leveranstiden är cirka 4 månader (!)… 

I alla fall. Jag lade faktiskt undan en kombination med en enkel klänning, spetsbolero och ett midjebälte. Men jag har funderat och jag kommer inte att gå tillbaka och köpa det. Jag säger inte ”yes to the dress” 😉

Efter det stoppet åkte mamma hem och jag, Jos och Johanna gick vidare och åt lunch och jag kände mig tvungen att hetsköpa nya underkläder som jag satte på mig direkt och kastade min gamla amningsbehå och grånade trosor i en soptunna (jag måste verkligen kasta ut hela underklädesgarderoben, herregud alltså…). Det är ett tips för övrigt, ha bra underkläder om du ska testa klänningar! Gärna med axelbandslös behå!

Därefter var det dags för Bridal Stockholm vid Odenplan (som förr hette Bridal Outlet och låg i Ropsten). Där mötte vi upp mina andra vänner Towe, Isabell och Nicole och så testade jag ännu fler klänningar. Fick aldrig nog! Jag gillade faktiskt den här butiken bättre än den förra av flera skäl; det var drop in och därmed bara att gå in och börja testa, samtidigt är det inte alls så lång beställningstid som i vanliga bröllopsbutiker, ett par veckor kunde det ta som mest att få hem en klänning. Vilket är skönt för då finns det mycket tid att fundera (och droppa resten av kilona) innan jag bestämmer mig. Dessutom var biträdet som hjälpte oss kunnig och väldigt serviceinriktad, hon kom med många förslag på klänningar baserat på våra funderingar. Här hittade jag för första gången en klänningskombo (klänning + bolero + midjebälte) som jag faktiskt kunde se mig själv bära i kyrkan! Alla vännerna var så himla gulliga och hjälpte mig att knäppa klänningar, fixa till slöjor, leta upp klänningar för mig att testa osv. Bästa sällskapet verkligen!

Favoriten på Bridal Stockholm. Getting closer!

Efter den andra butiken hade vi fortfarande 2,5 timme kvar innan middagen, så vi beslutade oss för att chansa på att Lilly på Birger Jarlsgatan fortfarande skulle ha öppet, så vi skyndade dit och kom 20 minuter innan stängning. Och alltså åh! Vilken underbar butik! Den första jag varit i som ser ut som i de amerikanska TV-serierna på TLC! Jag som hade gett upp tanken på att sådana butiker finns i Sverige. Och utbudet var helt enormt bra, speciellt om man vill kombinera ihop sin egen brudklänning på olika sätt. Jag har ju en tid inbokad där nu på lördag (jag verkar ha bokat den i sista sekunden för nu fanns inga lördagstider kvar alls på resten av året??), och det känns som att det kan vara där jag hittar THE ONE… Nu vet jag i alla fall att jag gärna vill ha något med tyll, gärna lite fluffig kjol (men inte för fluffig), lång ärm eller axelbandslöst, kanske spetstopp och gärna något litet blingigt, som på ett midjebälte… Mmm vi får se hur detta går…

Gänget! Nicole, Towe, Isabell, Johanna och Jos när vi tog en fika innan middagen. 

Allihopa, inklusive jag och mamma, på Supper!

Vi avslutade dagen med en middag på Supper där jag hade bokat bord, min kusin jobbar även där så han satte ihop en meny till oss och serverade oss hela kvällen. Och heeerreguuuud vad gott allt var! Speciellt en taco med gambas gjorde att jag zonade ut en stund och bara njöt, det var helt fantastiskt! Mest glad är jag dock över att alla kom så bra överens och att vi hade så mycket att prata om trots att flera inte hade träffats förut. Det blev en dag och kväll med mycket skratt och prat om allt mellan himmel och jord. Jag åkte hem med en sån värme i hjärtat, tänk att alla samlats för min skull, och att allt blivit så himla bra? Så glad och tacksam för det! Nu längtar jag ännu mer efter själva bröllopet, gud vad kul vi kommer ha!

Jag kan verkligen rekommendera alla som ska gifta sig att ha en sådan här dag tillsammans med sina bästa vänner!

5 reaktioner till “Jakten på drömklänningen

 1. Åh vad härligt!
  Blir ju smått avis😄 själv såg jag en klänning på blocket, hoppade in i bilen med mathias å Ella då 2 månader å drog till Vännäs å köpte drn😂

  1. Haha ja men det var ju bra! Jag skulle inte ha nåt emot att köpa via blocket, men jag vill liksom först prova ut vad jag ens passar i, kan inte köpa på vinst och förlust sådär bara 😊

 2. Åh vad härligt!
  Blir ju smått avis😄 själv såg jag en klänning på blocket, hoppade in i bilen med mathias å Ella då 2 månader å drog till Vännäs å köpte den😂

 3. Den översta var supersnygg. Såg ut som min gjorde fast bättre. Tycker om spetsen och skärningen i halsen passar dig jätte bra. Snyggt med lite fluff i kjolen oxå

  1. Ja visst var den! Och tack! Tyckte om de flesta klänningarna på olika sätt, men nu vet jag på ett ungefär hur jag vill se ut. Det blir ju nåt liknande med lite andra detaljer 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s