Allt och inget · Emilia <3 · Stella <3

Nattningsmaraton

Igår ställde sig Stella upp själv mot vår stora jullåda! Jag har sett att hon gjort ansatser att dra sig upp mot olika saker de senaste dagarna, men jullådan var uppenbarligen helt rätt storlek för henne för åh vad hon övade på att dra sig upp mot den om och om igen igår, hon började även gå runt med den i rummet (den är på hjul), så det verkar vara dags att ta fram lära gå-vagnen till den här lille som blir 7 månader nästa vecka 😍

Herregud vad kvällen igår inte blev som jag hade tänkt. Jag hade längtat efter lite egentid för att varva ner, duscha, plocka mina numera vildvuxna ögonbryn och fixa lite med juldekorationerna här hemma. Men istället blev det nattningsmaraton med båda marodörerna, båda är nämligen mammiga och kräver att jag ska natta dom, så vi har fått dela upp det på varannan dag för att få någon rättvisa i det hela. Igår var det Emlans kväll, så Johan gick och lade sig med Stella i vårt sovrum och vi gick och la oss i Emlans säng (efter att hon tröttskrikit lite utanför vår sovrumsdörr och väckt Stella…) Vi nattar alltid genom att ligga bredvid, hon vill ligga på ens arm nämligen, och sen läser vi en saga varpå vi släcker lampan och jag berättar med (vad jag hoppas är) lite hypnotisk röst om något, just nu är det julen och jultomten som är grejen. Då brukar hon somna rätt fort. Men igår tog det så oerhört lång tid innan hon kunde slappna av och somna att jag själv somnade. Och när hon väl somnat så var det bara att gå och ta nästa nattningsrejs med Stella eftersom hon inte kunnat somna om efter att ha blivit väckt och hade jobbat upp en hysteri som dock gick över så fort jag kom och la henne på min arm. Så det var väl det att hon skrek efter mig liksom, det är verkligen bara mamma som gäller här hemma… men så har vi alltid haft det, den som varit hemma mest med barnen är den som varit mest poppis, när Johan var pappaledig var det pappa för hela slanten för Emlan. Så jag vet ju att det kommer och går i faser, det är ju kul ändå att de tycker om sin gamla mamma 😊 det tog i alla fall ett tag innan Stella somnade ordentligt, hon bökade runt ett tag och då hann jag somna för natten… 

På natten vaknade Stella som vanligt cirka 5-6 ggr och gnällde och bökade runt, men somnade om när hon fick nappen. Hon klarade sig dock utan amning igen 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s