Allt och inget · Stella <3

När man råkar sluta amma

Älskar den här gullepluppisen så mycket! Vill bara bita i de där goa små fötterna 😊 Hon  sitter rätt stadigt nu och står i krypställning och gungar fram och tillbaka mest hela tiden. Och idag hävde hon sig upp till stående mot mig! Nästa vecka blir hon 7 månader, hoppas tiden går långsamt nu så jag får njuta ordentligt av sista bebistiden…

Hur RÅKAR man sluta amma? Well, man behöver först och främst en bebis med nya tänder som inte är afraid to use them, så att säga. Det gör att man helst myglar bort amningsstunderna så mycket det går och löser matbehovet på annat sätt… Sen behöver bebisen vara MYCKET förtjust i vanlig mat/flaska (mat i vårt fall men flaska går nu också efter 1,5 veckas intensivt tränande!). Så pass att hen kan glömma bort det där med amningsmys efter ett tag… 

Jag har inte ammat på 2 dagar. Det är inte med flit! Det har liksom bara blivit så. Men vi har kommit in i en vana av kvälls- och nattvälling, och så hjälper nappen jättemycket med sugbehovet. Nätterna har varit enda gångerna som amning funkat för att hon ska komma till ro, utan att hon bits. Men i natt så funkade det plötsligt att ge välling och napp, hon slog inte bara bort dom i ilska! Så det blev inget av med amningen den natten… Så nu undrar jag ju om amningen är ett avslutat kapitel för oss….? Eller ska hon hämta upp sig och sluta bitas? Jag skulle gärna amma åtminstone 2-3 månader till annars. Det känns liksom sorgligt och trist om amningen skulle vara slut redan, det betyder ju att min sista lilla bebis börjar bli stor! Att amma är verkligen supermysigt och speciellt (för mig) och jag är väldigt tacksam för att det har funkat så bra med båda mina barn. Men nu när jag inte ammat på två dagar kanske mjölken har sinat…?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s