Allt och inget · Bröllopet 2017

Hej bridezilla!

Tre klänningar jag tycker är riktigt fina!

På lördag smäller det, då är det dags för brudklänningsprovning äntligen! Jag ich Johan ska ju gifta oss den 27 maj nästa år men Jag känner mig fortfarande så sjukt okunnig om allt som har med bröllop att göra, och det gäller även brudklänningar. Pga 1) använder i princip aldrig klänning, så jag vet inte vad jag passar i, 2) all kunskap jag har kommer från bröllopsprogrammen på TLC och Hollywoodfilmer, hur det funkar i Sverige har jag ingen aning om eftersom jag knappt varit på nåt bröllop och inte varit med när någon testat brudklänningar. Och 3) jag vet inte vad normala brudklänningar kostar. Jag har satt en budget som jag inte vill överskrida men vet inte om den verkligen räcker…

Jag har planerat en dag för mina närmaste tjejkompisar för att jag vill ha en mysig dag ihop med dom och så att de kan hjälpa mig att välja klänning. Jag VILL att det ska vara som i USA, i ”Say yes to the dress” verkar de samla alla vänner och släktingar de överhuvudtaget har under provningen. Inte sällan har vännerna gjort sånt som att trycka upp egna T-shirtar, och gjort skyltar med olika betyg att hålla upp för varje klänning med mera. Kanske cheesy men säkert väldigt kul! En första kalldusch fick jag dock när jag skulle boka tid för provning i Bröllopsbutiken på St Eriksgatan – så verkar det inte gå till i Sverige… när jag sa att jag ville ta med mina 8 närmaste vänner utropade butiksbiträdet i telefonen nämligen ”OJ MEN NEJ NEJ NEJ DET GÅR ABSOLUT INTE!”.. max 3 personer fick jag ta med mig… kände att lite av den förväntningsfulla känslan försvann där, jag som vill att alla mina bästa vänner plus min mamma ska följa med… Men. Jag har kommit på en lösning, jag ska ju inte bara gå till en butik nämligen! Så tre personer får följa med till Bröllopsbutiken (mamma, Jos och Hanna), och så hänger resten med till nästa butik (Bridal Stockholm) därefter. Vilket bara får gå. Förutom de butikerna ska jag även till Lilly på Birger Jarlsgatan nästa lördag, de hade tyvärr stängt just den här lördagen. Jag hade önskat att det var lite mer amerikanskt här, lite mer kundorienterat av typen ”ni bestämmer, vi ordnar”. Man vill ju gärna att allt ska kännas speciellt och lite storslaget när det gäller ens bröllop! Tycker jag. Och det finns ju helt klart en marknad för det, bridezillas existerar ju inte bara i USA 😄Eller är det jag som börjar bli lite bridezilla bara? haha. 

Hur det än blir så blir det bra! Vi avslutar med middag på Supper efteråt där min kusin Jakob jobbar. Så det blir en mysig dag oavsett 😊

2 reaktioner till “Hej bridezilla!

  1. Åh, vad kul att prova klänningar. Hittar du inget fint kan jag rekommendera att sy upp en klänning. Behöver inte bli dyrare än färdig. Caroline på Atelje Stass är jättegullig och gjorde precis en sån klänning jag önskade. 👌

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s