Allt och inget

När barnen hjälpte mamma att träna…. eller?


Den där när man försöker göra sina sjukgymnastikövningar (coreträning) med pilatesboll och det ena barnet tänker ”schysst, mamma har fixat en tunnel till mig, åh vad jag ska leka nu och krypa under och över mamma! Eventuellt att jag hoppar lite på hennes mage också..” och det andra barnet tycker att det är perfekt timing att lägga sig på ens arm och tugga på den. INGET barn tänkte: ”nu låter vi mamma vara ifred en stund så att hon kan få tid att bygga upp bålmusklerna och därmed slippa ha ont i ryggen när hon bär runt på oss dagarna i ända”… antar att det där med empati kommer senare 😉

Inte för att det är så himla jätteroligt ändå att träna varje dag, speciellt inte såna här trista övningar som typ innebär att aktivera djupa magen och sen lyfta en arm i taget. Haha. Ganska långt ifrån allt vad strip chair, barre, crossfit och allt annat modernt och SEXIGT  heter. Men vad gör man inte för sin onda rygg! Är ändå tacksam över att vårdcentralen i vår kommun är så sjukt bra med (i mitt tycke) korta vårdköer så att man snabbt kan få hjälp, har inte alls behövt vänta på att få komma till vare sig sjukgymnast, kiropraktor, psykolog eller annat. Och nu går jag ju en ”ryggskola” under 8 veckor där vi tränar i grupp på rehabgymmet varje torsdag och tränar själv hemma varje dag. Om inte min bål är stark efter detta, ja då vet inte jag… det lustiga (eller ja, inte jättelustigt för mig kanske) är att ingen verkar veta vad det är för fel på min rygg och varför jag ständigt drabbas av låsning på låsning i ryggen och att musklerna är så spända att de krampar nattetid…  Hade så redan innan jag blev gravid med Emilia så det har inte med det att göra i alla fall. Ska få träffa en kiropraktor på torsdag dock så förhoppningsvis vet han lite mer!

2 reaktioner till “När barnen hjälpte mamma att träna…. eller?

  1. Tipsar om Olgas bok! Riktig bra upplägg som verkligen börjar på 0 inre styrka, jag har aldrig varit då medveten om bål, svank, bäcken osv som nu 😄

    1. Tack, har hört om den men har mer tränat mammamageträning (mammamageappen) sen tidigare och det här är samma principer vilket jag gillar. Känns som man verkligen får stärka upp sig inifrån 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s