Allt och inget · Emilia <3

Egentid med Emilia på ICA Maxi

Min underbara innan snön kom ❤️

Jag har haft världens mysigaste dag med den här godingen! Det var sådär så jag bara njöt av varje sekund för att vi hade det så mysigt. På förmiddagen höll vi på att fixa med ommöblering i vardagsrummet, montering av TV på väggen osv, men på eftermiddagen blev det dags för lite egentid med min stortjej. Vi började med att åka till gympan hon går på varje lördag med Flipkidz (kan verkligen rekommendera, det är toppen!), vilket innebär att hoppa runt på en hinderbana, leka lekar och göra ramsor. Därefter åkte vi vidare till vårt närmaste centrum där vi shoppade en Fars dag-present till Johan och fikade ihop. 

Men det absolut mysigaste var faktiskt att sen handla ihop på ICA Maxi! Jag vet, så sjukt otippat! Det brukar annars vara som bäddat för konflikter. Men jag satte henne i en kundvagn och så gick vi omkring helt lugnt där inne och storhandlade medan Emilia satt och pratade om ditten och datten. De senaste månaderna har favoriten varit att vi ska låtsas att vi är någon annan, hon kan tex säga ”jag är mamma Etina (Josefina) och du är Mia (Emilia)”, och så leker vi att vi är varandra. Eller mormor och morfar, eller någon annan. Då pratar vi om vad vi heter, var vi bor och sånt. Framförallt har vi lekt senaste dagarna att vi är mormor och morfar som åker bil och ska handla blommor till Hampus, haha (vilket hon gjorde med dom när Hampus fyllde år för några veckor sedan). Jättekul! Hon berättade också om när hon gjorde illa sig i morse och vad som hände då. Det är helt fantastiskt att vi kommit dit att vi verkligen kan prata med varandra om olika saker, hon kan berätta saker för mig och jag för henne. När hon ska sova brukar jag till exempel numera berätta om jultomten, då broderar jag ut om var han bor, om tomtemor, nissarna och renarna, om julafton och vad som händer då osv. Och hon lyssnar väldigt uppmärksamt och lägger det på minnet, och pratar nu mycket om tomten själv också. Det är häftigt att hon blivit så pass stor!

Åh jag är fortfarande alldeles varm i hjärtat efter den här dagen, det var så härligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s