Allt och inget · Emilia <3

Att byta förskola

Jag har snöat in på hängselbyxor av någon anledning, har börjat tycka det är så gulligt på barn. Så jag köpte ett varsitt par till tjejerna. Och ja, MAJ GAD vad gulligt det är! Bilden på mig och Stella är det för övrigt Emilia som har fotat, bra gjort ändå!?

Det blev alltså en hemmadag idag för Emilia. Visst hade kaoset lagt sig, så det hade inte varit något problem att skjutsa henne till föris, men det känns ändå mysigt att ha henne hemma nu med snön och allt. Ja, dit har jag kommit nu i utvecklingen efter tvåbarnschocken! Från att det var sjukt jobbigt och en riktig kraftansträngning bara att klara av dagen till att det nu är det mysigaste av allt att få vara hemma med båda två! Det tog bara 6,5 månad, haha…. Men vad glad jag är att det äntligen blivit så, det är ju framförallt på grund av att Stella blivit större och har lite mer samma rutiner och intressen som Emilia. De äter samtidigt och gillar att busa ihop. Och bara det underlättar otroligt mycket. 

För övrigt har vi tagit beslutet att Emilia ska få byta förskola i vår. Nu går hon ju på en som äTOPPENBRA, men som tyvärr ligger 10-15 minuters bilfärd bort, vilket innebär att extremt mycket tid och energi går åt till att gå ner i garaget, få in alla i bilen, få alla nöjda i bilen (dvs dela ut nappar och sätta på Frostmusiken), åka hela vägen, få in semlan på föris på ett bra sätt medan Stella otåligt väntar och sen göra om proceduren och åka hem igen. Det tar cirka en timme allt som allt, alltså 2 timmar per dag om jag också hämtar. Det är inte så kul helt enkelt. Grejen är att det öppnar en ny förskola bokstavligt talat i huset bredvid där vi bor i januari nästa år! Så vi har följt utvecklingen och varit på infomöten om det, men ändå varit skeptiska eftersom vi är så nöjda med den nuvarande förskolan. Kan det verkligen bli lika bra som där, liksom? Så kände vi tills i måndags, då vi fick träffa personalen som kommer arbeta på förskolan, och det är TVÅ stycken från Emlans nuvarande föris som kommer gå över dit! Bland annat en av de som har hand om Emlans grupp! Så det känns ju genast mycket tryggare, det är nämligen det som känns viktigast. Att det ska vara och kännas tryggt att lämna barnen där. Det känns riktigt nervöst alltihop, men samtidigt kommer det bli så otroligt skönt att bara behöva GÅ 30 meter istället för 10 minuters bilfärd. Hoppas att det blir så bra som de säger bara…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s