Allt och inget · Stella <3

Mat till en bebis som bits

Stella och världens gulligaste comb over, haha. 

Jag blir inte riktigt klok på Stella när det kommer till maten. Jag har dragit ner rejält på amningen nu, och det är inte för att jag vill det, utan för att hon ju bits så jäkla mycket. Samma visa som med Emilia alltså. Det händer alltid i början av amningen, när jag lägger henne vid bröstet. Då biter hon till hårt, jag ropar till av smärta (kan inte låta bli!) vilket gör S ledsen och så drar jag bort henne från bröstet. Jag blir så irriterad på henne och kan bara inte fortsätta. Det gör så sjukt ont!! Enda gångerna det funkar att amma är i princip på nätterna när hon vaknar till, då brukar hon oftast vara för trött för att bitas utan bara vilja snutta och somna direkt. 

TUR NOG så är Stella extremt duktig på att äta annan mat, hon är en riktig matälskare och slukar allt vi ger henne. Jag hade tänkt att hon skulle BLW:as, men det har inte funkat att göra så eftersom hon behöver få i sig så mycket mer än vad lite stavar skulle kunna ge nu när hon ännu inte är så duktig på att plocka och tugga. Så Stellas matsituation ser just nu ut så här:

– Amning nattetid, hon lugnar sig inte annars

– En hel portion gröt till frukost (+ en tesked olja i för att hon ska få i sig nog med fett)

– En klämmis till mellis

– En halv 8-månadersburk med purémat till lunch, samt gärna lite plock som hon kan öva tuggning på samtidigt. Tex majskrokar eller gurkstavar. 

– Återigen en klämmis till mellis (det måste vara en av våra största hushållsutgifter, men det är ju så himla smidigt! Älskar Alex & Phils klämmisar, de tycker till och med jag är riktigt goda)

– En halv burk mat till middag

– Kvällsgröt innan läggdags

Hon är helt enkelt otroligt duktig på att äta, så jag är inte orolig för henne, men jag skulle HELST vilja amma henne ett tag till! När hon inte bits är det så mysigt, men det är trist att sitta på helspänn hela tiden och vänta på smärtan.. i annat fall skulle jag vilja att hon drack ersättning men hon har totalvägrat varje gång jag prövat ge henne det. Nu har jag köpt hem välling istället så får vi se om det kan funka… åh jag vill inte att amningen ska vara över än! Men jag gick ju igenom samma sak med Emlan, efter ett tag så slutade hon ju faktiskt bitas och vi kunde köra på i ytterligare 3 månader. Hoppas på samma sak igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s