Allt och inget · Ytligheter

Julklappstips

Julstjärnorna i fönstren är uppe!

Idag var det premiär för overall. Emlan ÄLSKAR snö!

Stella var nog däremot mest förundrad över hur inbyltad och orörlig hon var, haha. 

Nu är det jul här i vårt hus… jo, det bestämmer jag! Äntligen är hela halloween- och allhelgonagrejen över, och det betyder att det är fritt fram att julpynta! Speciellt okej nu när vi fick extra skjuts med julkänslan i form av snö. Jag älskar det verkligen (förutom när jag åker bil, är fortfarande väldigt ärrad av bilolyckan jag var med om i vintras, grät i bilen på vägen in till stan idag när rädslan blev för stark. Men jag kör och åker bil varje dag, så jag övar i alla fall och hoppas att det snart ska kännas okej igen även med vinterväglag). Hur som helst, nu struntar jag i alla negativa kommentarer av typen ”bläää julen börjar bara tidigare och tidigare för varje åååååår” och går bananas!

Så idag har vi (förutom att ha inhandlat en ny bil!) verkligen maxat jul. Vi gjorde det obligatoriska besöket på Brisaks julavdelning här på Värmdö. De bygger nämligen alltid upp jullandskap och har massvis med julpynt, tomtar och allt man kan tänkas vilja ha. Vilket är bra, för vi har inte lyckats samla på oss alls mycket än, trots att J och jag har bott ihop i snart 6 år… Vi köpte därför vår första tomte, lucianattlinne till Semlan och julstjärnor till alla sovrumsfönster som vi satte upp direkt när vi kom hem. Dessutom premiäråt vi risgrynsgröt för säsongen, jag gör en så grymt god (om jag får säga det själv hehe) med vispgrädde, smör, kanelstång och vaniljstång som egentligen tar ungefär en halv dag att göra, men jag speedade upp det så det gick på 40 minuter istället. Emlan älskade det och ville bara ha mer! Success! 

Vi har även beställt den finaste julkalender jag sett från Mininook och faktiskt också börjat planera och beställa julklappar. Bland annat finns detta på inköpslistan:


Doctor McStuffins läkarrock från Disney Store, det får bli en tripp till Mall of Scandinavia snart!

Kassaapparat från Kids Concept


Årets julkula från Holmegaard. Vi köpte 2014 års julkula eftersom det var året då Emilia föddes, så naturligtvis måste vi ha en för Stellas år också! 

Giftfria badleksaker från Plantoys


Systertröjor från Livly


Jag har helt snöat in på gulligheten i hängselbyxor! Dessa är från H&M. 

2 reaktioner till “Julklappstips

  1. Älskar jul! Blir till att pynta här också snart 😊 Vart hittar du receptet på gröten?

    1. Ja visst är det härligt! Jag har faktiskt utgått från min svärmors recept, hon gör världens godaste risgrynsgröt ever. Men det är egentligen bara att följa vilket recept som helst men byta ut en del av mjölken mot vispgrädde, låta kanelstång och vaniljstång koka med och ha i en klick smör när den är klar. Jag lovar, det blir fantastiskt gott! 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s