Allt och inget · Vikt & träning

Under 30 i BMI!

 Det är dags att prata lite vikt igen för WEEE TO THE HOOO, äntligen har jag nått ett viktigt delmål – att komma under 30 i BMI! Över 30 är nämligen klassat som fetma, så nu är jag ”bara” överviktig. Som allra mest har jag faktiskt legat på hela 42 i BMI (fetma grad 3), det var när jag var höggravid med Emilia och vägde 108 kilo… inte direkt en sund vikt för en liten tjej på 160 cm.

För övrigt har jag ändrat mitt mål lite. Tidigare hade jag 60 kilo som mål, men jag tror att jag kommer vara lika nöjd vid 63 kilo och ser (just nu) ingen anledning till att kämpa ner ytterligare 3 kilo bara för att ligga på en jämn siffra… så det betyder att jag nu bara har 13,8 kilo kvar till målvikt! Jag har gått ner hela 27 kilo sedan förlossningen med Stella för 6 månader sen. Känner mig sjukt duktig!

Jag har dock inte varit lika motiverad hela tiden, och jag har kommit på att man faktiskt inte BEHÖVER vara motiverad hela tiden. Det går jättebra att satsa i perioder då man går ner i vikt, och sedan stå stilla ett tag för att därefter ta nya tag och så vidare. Så länge man inte går fullständigt bananas när man pausar från viktminskandet. Den senaste månaden har jag till exempel stått stilla i vikt, (3 hekto upp, 2 ner och så vidare). Men jag ser det ändå som en stor framgång, för äntligen har jag en tro på att jag hittat en livsstil som jag kommer kunna hålla när jag nått målvikt! Felet jag gjort tidigare är att jag totalt släppt alla hämningar så fort jag känt mig lite nöjd med vikten och gått all in på stora portioner, skräpmat, godis och läsk. För det har varit mitt normalläge, att äta tills jag är så mätt att jag vill kräkas. Det tror jag är största skillnaden nu, att jag försöker lyssna mer på min kropp. Säger den att jag är mätt efter en halv portion eller två godisbitar, så lyssnar jag på den när jag tidigare skulle ha vräkt i mig ändå bara för att det är gott. Likaså kan jag äta mer än en portion om jag verkligen inte känner att jag är mätt. Jag håller liksom inte på med svältkost här, för det mår inte min kropp bra av och det skulle aldrig funka i längden. Det jag gör i viktminskningsperioderna (som jag är inne i nu) är att jag slutar med allt unn, (även sånt som rawbollar) undviker gluten, mjölkprodukter och ris i möjligaste mån (har iofs inte haft ris eller pasta hemma sedan augusti) och bara äter tre mål mat per dag. På det viset går jag ner cirka 0,5-1 kilo i veckan. Har inga tvivel om att jag kommer nå mitt mål innan bröllopet 🙂 nu kör jag på i november och så får december bli en pausmånad där jag bara ska jobba på att hålla vikten, och kan unna mig lite julgodis, risgrynsgröt och julmust. Men bara så pass lagom att jag inte går upp i vikt!

4 reaktioner till “Under 30 i BMI!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s