Allt och inget · Emilia <3

Sjukling och maskeradkläder


Så var det min tur att bli sjuk… det är så himla sällan jag faktiskt får feber, men nu minns jag vad sjukt jobbigt det är! Blä för den här frossan, värken i alla muskler i kroppen, orkeslösheten, huvudvärken… kan inte riktigt säga vad det beror på dock. Antingen är det väl en förkylning eller så är det mjölkstockning, för jag ammade knappt igår eller i natt och vaknade med småvärkande boobs. Men idag har jag faktiskt kunnat amma Stella ett par gånger utan att hon bitits, vilket har hjälpt en del. Och det är bra det, och att hon äter gröt, puré och en del BLW-mat, för ersättningen går inte hem för fem öre än. Försökte både igår, i natt och idag men hon blir enbart förbannad alternativt gnager på flasknappen… 

På torsdag ska i alla fall Emlans förskola ha höstlovsdisco med utklädnad, vilket jag tycker är så himla kul! Kanske för att jag går runt med en hemlig önskan om att bli bjuden på maskerad själv men inte har varit det sen jag var typ 7 år… Imorgon får i alla fall antingen jag, om jag orkar, eller annars Johan, fixa ihop något. Jag funderar på något av det här:


Antingen att hon får gå som Elsa från Frost pga det är Emilias stora favorit, hon fick ju köpa den här dräkten för ett par veckor sedan, det är ju lätt att matcha den med blå strumpbyxor och göra en inbakad fläta på henne. Men jag tyckte även den här dräkten från H&M var cool:


Ska fråga Em så får vi se vad det blir! (Jag tippar på Elsa 😄)

2 reaktioner till “Sjukling och maskeradkläder

  1. Åh krya på dig!
    Åh kör ni BLW, jag vågar inte! Elias tar så ordentliga tuggor å sätter lätt i halsen, de saker vi provat har det blivit händelser som skrämt slag på de andra 2 barnen 😯 tips?

    1. Ja det gjorde vi även med min äldsta dotter 😊 Jag har läst mycket om det och det är tydligen enklare för bebisar om de lär sig tugga först och svälja sen, kör man puréer ett par månader så har de ju bara lärt sig svälja och då blir det svårare att gå över till mat. Man ska passa på medan de är små och kräkreflexen sitter så pass långt fram på tungan, den skyddar mot att sätta i halsen ordentligt. Och du vet att så länge de hostar så fixar de det själva om de skulle sätta i halsen? Du vågar! Följ bara råden som står på blw.nu, jag tyckte de var jättebra. Stella åt kycklingbitar idag utan problem och älskade det. Tex 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s