Allt och inget · Emilia <3 · Stella <3

Nu börjar vi med ersättning

Den lilla bitaren

Aaaahh, alltså den här dagen… det finns ingen bättre beskrivning än att det var en jävla skitdag. Och jag skyller allt på vintertiden (det känns i alla fall bättre då haha). Det började nämligen redan i morse med att Emilia vaknade 05.50, alltså egentligen 06.50 vilket är en helt okej bra tid att vakna. 05.50 däremot – not so much, för då hinner Em härja slut på sig själv redan INNAN förskolan (= vintertidens fel, eller hur! Var skriver jag under på att ta bort de där jäkla tidsbytena!?). Hur som helst, hon ville inte ta salva mot ögoninflammationen, frukosten jag gjorde var fel (gröt idag), så hon åt ingenting, och sen. Sen. Kom påklädningen inför föris. Som alltid är skitjobbig, men idag slogs alla rekord. Jag som var så himla noga med att påminna som jag brukar (”om tjugo minuter ska vi klä på oss och åka till förskolan”, ”om tio minuter…” och så vidare), hur jag än försökte locka och pocka för att få henne att ta på sig ytterkläderna så var det bara tvärt nej. Och när jag försökte hjälpa henne att klä på sig så sparkades hon och drog av sig kläder och skor. Det var ingen idé. Så jag slängde ner allt i en påse, tog Stella i babyskyddet på ena armen och Emilia under den andra och tog bilen till föris och lämnade. Vilket alltid är jobbigt när vi haft en tuff morgon… men det gick bra ändå. 

När jag hämtade henne så märkte jag dock att hon inte blev så glad, det verkade som att hon fortfarande var arg på mig. Hon ville inte riktigt prata med mig eller titta på mig. Vilket gjorde mig riktigt ledsen, fy vad rutten jag kände mig. Hon brukar ju oavsett vad alltid bli glad när man hämtar henne! Hon blev däremot väldigt nyfiken på picknickkorgen jag hade tagit med, så vi gick upp till parken bredvid, som vi brukar, och picknickade och lekte i lekstugan. Då kändes det bättre, för då blev hon glad igen och vi kramades och hade kul. 

Förutom det har även Stella krånglat hela dagen, framförallt är det så himla jobbigt att hon bara bits hela tiden och jag därför inte kan amma henne. Jag har försökt och försökt, men idag kapitulerade jag och köpte nappflaska och ersättning istället. Hon äter förvisso rätt bra med mat, men inte så pass att det räcker… nu är problemet bara att få henne att ta flaskan… än biter hon bara på den också… (men en klämmis gick ner fint…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s