Allt och inget · Shopping · Ytligheter

Dags att uppdatera vintergarderoben

Em för ett år sedan i förra årets vinterkläder, polarn och pyret-overall (toppenbra!) och Napapijrimössa som hon fått av Jos.

När vi var i Umeå i helgen märkte vi att vi tagit med alldeles för kalla ytterkläder till barnen eftersom det blev mycket kallare än vad väderappen hade sagt (det snöade till och med litegrann!). Det blev också tydligt vad vi behöver komplettera med i tjejernas vintergarderober, och även min egen… för det är ju bara att inse, vintern är snart här! Jag har liksom redan börjat spela julmusik hemma (älskaaaarrrr!). Det finns ingen återvändo!

Årets overall för Emilia blev en från Pomp deLux, den är superfin i smutslila färg och jag hoppas att den kommer vara lika bra och funktionell när det blir smällkallt som förra årets från PoP. Vinterskorna från förra året passar fortfarande, vilket är skönt för de är verkligen superbra! Vikings frost fighter funkar ända ner till 30 minus, tycker att stövlar är bästa modellen på vinterskor för barn, då spelar det liksom ingen roll om det är slask eller snö ute. 

Stella får sporta Emilias gamla overall från hennes första vinter, den är från Kappahl med inbyggda tossor och superbra. Den håller helt klart än! Emlan har kvar sitt ullunderställ som jag köpte på PoP förra vintern, samt att jag kompletterade med nya fleecekläder från Pomp deLux. Behöver dock köpa ullbody och fleeceoverall till Stella också, för de riktigt kalla dagarna. Hoppas på att hitta nåt på bästa second handbutiken Pinocchio

Emilia i Kappahl-overallen vintern 2014/2015. Kom på att vi behöver köpa en ny pulka till henne denna vintern också, hon har ju blivit så stoooor nu ❤


Årets!

Vantar höll vi på med som sjutton förra vintern när E börjat på föris minns jag, vi köpte en triljard olika ungefär som alla var lika värdelösa innan vi fattade att vantar av typen på bilden nedan (PoP) is the shit. Det ska vara långa skaft som man trär långt upp på armarna på barnet för att minska risken för att de åker/dras av, dessutom måste de vara ordentligt varma och vattentäta (slaskväder kommer ju det med…). Ska införskaffa ett varsitt par (plus fler vanthållare) till både Emilia och Stella så behöver de aldrig frysa om sina små fingrar!  Stella är ju utrustad på mössfronten, men jag insåg nu att Emilia också behöver en mössa som går ner över öronen och som gärna får gå att knäppa/knyta. Antingen får hon en likadan som Stella eller så blir det en sån öronlappsmössa som på bilden, har inte riktigt bestämt ännu. 


Och jag då? Jag måste faktiskt satsa på mig själv nu också, sanningen är att jag bara äger två par sneakers (förutom ett par sandaler men det hjälper inte så mycket, haha), jag har nämligen rensat bort mina Timberland-kängor eftersom jag blev genomsvettig varje gång jag skulle banka ner fötterna i dom och dessutom knyta dom samtidigt som ungarna skrek runt omkring mig. De var helt enkelt skitjobbiga. Nytt krav är alltså att det ska gå snabbt att stoppa fötterna i dom och att det absolut inte får finnas några snören att knyta. Dessutom vill jag att de ska vara snygga! Jag har googlat sönder på vinterskor och -jackor och det är apsvårt att hitta såna som är BÅDE varma OCH snygga. Alltså, hur svårt ska det vara??? Men, nu till slut har jag hittat något i alla fall. Det blev de här skorna från Kavat, de får liksom bli vardagsskorna som funkar att leka och promenera i. Snyggskor får komma sen.  Har även sålt vinterjackan jag hade eftersom (trumvirvel)…. den hade chockrosa foder och snoddar. Haha, det är sant! Tyckte inte alls om det och ledsnade till slut. Denna från Bergans ser dock riktigt fin ut, vill testa och se om den är lika varm och snygg som den ser ut att vara på bild! Dessutom ska jag införskaffa ullsockor till mig och till Emilia (Stella har redan) att ha i skorna. Det har jag velat ha länge. Sen är vi utrustade och klara!I de här vore jag både snygg och varm!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s