Allt och inget · Stella <3

Första tänderna!

Min lilla skrutt. Hon har blivit förkyld, så hon är snorig och hostig. Hoppas det går över tills torsdag då vi ska åka och hälsa på min släkt i Umeå!

Så här somnade Stella på mig förut, det har hon nästan aldrig gjort förr, hamnar hon på mage vill hon nämligen bara sätta upp huvudet och försöka ta sig framåt och kan absolut inte slappna av. Men idag hände det, och det var så himla mysigt! 

Den här helgen fick vi för övrigt bocka av en milstolpe för Stella, igår kom nämligen hennes första tand upp och idag kom den andra, det är de två mittersta i underkäken. Och hon kom i princip direkt på att hon kunde bitas i tutten under amningen, kuuuuuul. Eller inte. Minns att jag hade jätteproblem med att Emilia bet mig, det gjorde att amningen blev en källa till ångest för att jag hela tiden var rädd att hon skulle bitas (hon bets så jävla hårt nämligen, speciellt jobbigt på ett så känsligt ställe som bröstvårtorna) och jag blev så ledsen över vilket ångestmoment det blivit och tänkte att jag måste avsluta amningen… sen kom jag på att jag kunde amma med amningsnapp vilket fungerade som ett skydd = kunde fortsätta amma. Sen slutade jag i alla fall när hon var 10 månader (tror det kommer bli något liknande med Stella, det känns lagom för mig på något sätt.  Där någonstans börjar de kännas mer som barn än bebisar nämligen). Hoppas i alla fall att den här lillskrutten inte bits så mycket som sin syster! 

3 reaktioner till “Första tänderna!

  1. Slutade också amma dottern vid 10 månader för hon tappade intresset och kröp iväg från bröstet när vi låg i sängen. 🙂 Delammade visserligen.

    Nu med sonen vill jag inte amma alls egentligen. Känns bara jobbigt av någon anledning och inte mysigt alls. Konstigt hur det kan vara. Men jag ska ge det någon vecka till och se hur det känns efter det.

    1. Ja oj vad olika det kan vara! För mig är det nog inte så mycket myset som att jag är lat som gör att jag ammar och inte ger ersättning, haha… det är så skönt att alltid ha med sig färdigblandad mat i boobsen, slippa gå upp på nätterna och blanda ersättning. Osv. Men jag vet många som tycker tvärtom också, att det är skönare med ersättning. Så det bästa är väl som alltid att göra det som känns bäst för en själv 😊

      1. Absolut. Delammade som sagt förut och gör det i viss mån nu också då han är så stor och så hungrig och ibland inte blir mätt trots att han käkat ur två proppfulla bröst. Han får 1-2 mål av typ 16 som ersättning. 🙂 Men håller med om att det är tjorvigare än att bara ta fram bröstet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s