Allt och inget · Emilia <3

Vad hände med potträningen?

Min! Fy bubblan så mycket kärlek till denna!

Ja vad hände med potträningen egentligen? Jag skrev i somras om att vi pottränade Emilia och hur bra det gick, att hon var pottränad efter 6 dagar (länkar till min gamla blogg pga det strular med att få in alla blogginlägg i nya bloggen…). Sen skrev jag inte så mycket mer? Här kommer en uppdatering. Ni kanske har sett blöjor skymta på någon bild, och yes, vi fick gå tillbaka till blöja ett tag. Det kändes så tråkigt eftersom allt gick så himla bra – men det var ju en jävlig vecka i juli när all skit hände Semlan, hon ramlade och fick hjärnskakning, ramlade en andra gång och slog en tand lös, hade feber och blev dålig i magen. Stackars lilla. Efter den veckan så TOTALVÄGRADE hon pottan, hon ville inte ha något med den att göra. Jag tror att allt det jobbiga fick henne att bli otrygg och regrediera lite – gå tillbaka i utvecklingen. Därav blev det blöja på igen efter någon vecka där 100% kommit på golvet och 0% på pottan. Man måste ju också följa sitt barn och förstå när det är läge att backa tycker jag, och där och då var potträningen inte viktigast. 

Så sedan slutet av juli har vi kört blöja återigen och vi har tänkt att Emilia antingen själv får visa när det är dags för potta eller att vi tar tag i potträningen en långhelg under hösten. Samtidigt bad vi också förskolepersonalen i början av terminen att hjälpa till genom att erbjuda henne pottan på dagarna för att se om det kunde hjälpa henne på traven. Och så, härom veckan så var hon plötsligt less på blöjorna och ville så himla gärna ha trosor på sig, det är liksom trosorna som är motivationen till att gå på pottan. Så nu följer vi henne, 90% av tiden vill hon ha trosor och då är hon rätt bra på att gå på pottan, hon säger själv till när det är dags – ”mamma, jag kissar på mig” betyder bara att hon behöver kissa, haha. Ibland vill hon dock ha blöja och då får hon det. No rush! Däremot är det fortfarande svårt med nr 2, det vill hon fortfarande inte gå på potta och göra. Men det kommer väl så småningom det med, jag tror det underlättar mycket att hon ser sina kompisar gå på potta på föris. Vi tar det sakta och när det känns som att det är dags så fasar vi ut blöjorna helt igen. 

2 reaktioner till “Vad hände med potträningen?

  1. Vi pottränade vår tjej i somras också, tror vi körde samma metod som ni gjorde. Vi har inte haft nåt bakslag, sluppit sjukdomar och liknande, men det vi inte fattade var att det liksom inte alls tar fem dagar och sen är det lugnt, vi håller fortfarande på att hela tiden påminna, se till att vi har koll på när hon kissade senast finns det toalett dit vi ska, rutinkissa, släpa med flera ombyten ifall att osv. Det var tusan smidigare med blöja…:)
    Och hon har blöja på natten, dock har den varit torr de allra flesta mornar de senaste veckorna, men vi är nog lite för lata för att våga ta bort den än, hon sover större delen av nätterna i vår säng nämligen.
    Vad gäller bajsandet så tyckte vår tjej också det var superläskigt i början, men vi kramade och berömde när hon bajsade på pottan och efter några gången gick det lättare. Har läst att små barn kan uppleva det som att en kroppsdel trillar av, och det kan jag köpa. Måste kännas jättescary!
    I alla fall, lycka till och det tar den tid det tar och sen får man ändå stressa kring toalett och potta skitlänge, haha.

    1. Ja herregud ja, det här med att få potteriet att funka är inte lätt! Speciellt inte med nån som inte är direkt överförtjust i pottan… just bajset totalvägrar hon, det har fortfarande nästan aldrig hänt på pottan. Hon vill gärna ha trosor på sig, men vill ändå inte behöva gå på pottan. Dilemma! Men som du säger så ser framför mig år av att skynda till toaletter här och var, men då kanske man blir av med offentlig toalett-fobin till slut haha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s