Allt och inget · Okategoriserade

Stellas dop!

Igår hade vi ju dop för Stella i Ingarö Kyrka, och det blev väldigt lyckat! Det var verkligen inte lika minutiöst planerat som förra gången; tårtorna hade vi beställt på Delselius, Johan läste upp en dikt som jag skrivit från min mobil och vi hade inte övat på att läsa våra bibeltexter innan… Men det blev ändå så himla bra, mycket mer avslappnat än på Emilias dop och jag kunde verkligen släppa på kontrollen och njuta av stunden. Båda barnen skötte sig fint i kyrkan, Stella var nyfiken och glad och Emilia gick runt med sin kusin Nea och lekte. För att vara 2-åriga vildingar var de faktiskt riktigt lugna, de sprang bara lite upp och ner för altargången, kramades och snickesnackade med varandra haha. Men det gjorde liksom inget, prästen verkade van och fattade att barn är barn. Vi hade hyrt in två solister som sjöng Coldplays Fix you, precis samma låt som vi hade på Emilias dop. Det var väldigt medvetet, vi hade funderat på flera andra låtar men i slutändan är det den låt som betyder mest för oss och som har ett budskap som vi vill skicka med båda våra barn i livet – ”…lights will guide you home and ignite your bones, and I will try to fix you” – Gråtvarning!

Efter dopceremonin gick vi över till församlingslokalen som vi hade dekorerat efter bästa förmåga med vimplar, honey combs och heliumballonger som barnen sedan fick med sig hem. Där hade vi dukat fram tårtor, kakor och rawbollarna som min snälla faster bakat. Flera av våra vänner hade med sig sina barn som alla var under 5 år, så Emilia hade the time of her life när hon fick leka runt med Nea, Elise, Ellie och Kevin. Såg knappt skymten av henne! Stella som var så glad i kyrkan blev sen supertrött, så hela dopfikat försökte jag natta henne i selen, men det var alldeles för spännande och hon somnade inte förrän alla hade gått haha. Jag är så glad för alla vänner och familj som kom! Och för de fina presenterna! En fantastiskt fin dag för vår lilla tjej ❤

 

stelladop4

Stella tyckte det var så himla roligt med vattnet i dopfunten, hela dopceremonin var hon väldigt glad och när vattnet kom fram så kastade hon sig lyckligt fram och ville plaska med vattnet, det såg så himla roligt ut!

 

stelladop3

Stellas tre gudmödrar! Faster Helena (med Nea i knät), Johans kusin Johanna och Hampus flickvän Nicole. Japp, bara tjejer som gudisar! Girlpower!

stelladop

Emilia och hennes kusin Nea som är såna himla superbästisar och direkt finner varandra när de ses trots att Nea bor i Göteborg och de inte ses så ofta. 

(Bild lånad av My) Tårtbuffén! Vi bjöd även på alkoholfritt bubbel för att göra det än mer festligt. 


På själva dopet hade Em på sig en fin vintage klänning som gått i släkten sedan 1920-talet (tror jag), men när det började komma chokladfläckar på den så fick hon snabbt byta om hehe. Det var kul att leka med Elise och ballongerna!

stelladop1

När Emilia döptes så fick hon ett personligt halsband av mina föräldrar skapat av mammas barndomsvän Maria del mar Conde som är guldsmed, och igår fick Stella ett likadant! Det är hängen med deras första bokstäver och månadsstenar (Emilia har rubin och Stella diamant). Det är även Maria som ska göra min och Johans vigselringar. Roligt med mer personliga smycken!

2 reaktioner till “Stellas dop!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s