Emilia <3 · Stella <3

Uppdatering: livet som tvåbarnsmamma

Emilia gör ordentligt med fart när de gungar…

Jag skrev ju för några månader sedan om hur livet som 2-barnsmamma är, då var Stella bara någon månad gammal och tvåbarnschocken (oturen man har när man både fick enbarns- och tvåbarnschock?) var högst levande. Varje dag med båda kidsen var riktigt, riktigt kämpig. Framför allt på grund av det dåliga samvetet som jag får när jag inte känner att jag kan ge båda den tid de förtjänar. Dvs, både röja loss med Emlan och mysa med Stella på hennes nivå. 

Nu är Stella 5 månader gammal och tvåbarnschocken har till stora delar lagt sig. Jag börjar komma in i det här nu! Det gäller att jobba med Emilia hela tiden, ge henne uppgifter och be henne om hjälp för att hon ska få känna sig stor – samtidigt som man måste låta henne få vara liten när hon behöver, tex ligga som en bebis i ens famn. Alla ni som sa att jag skulle hålla ut, att det blir lättare när bebisen blir större: ni hade så rätt! Redan nu kan Em och Stella ha lite kul tillsammans, bäst är när S sitter i gåstolen och E drar runt med henne, visar leksaker osv. Åh vad båda skrattar då!  En annan hit är att leka ihop alla tre, idag lekte vi tex kurragömma (vilket är så kul med Emilia, hon kan inte låta bli att ropa ”Mia är borta mamma, Mia gömmer!” när man letar, haha. Överlag säger hon så sjukt mycket roliga saker nu) Jag tror att det på många sätt kommer bli ännu lättare när S börjar komma upp i den åldern att hon också vill sitta i sandlådan, åka rutchkana, bygga lego mm – då kan de ju göra det tillsammans. Men ja, det kommer ju helt klart fler svårigheter som syskonbråk och sånt också. Men det tar vi då! Emilia är ofta riktigt snäll och hjälper till när Stella är ledsen. Åh vad hon kan vagga, ge leksaker, gunga vagnen, ge napp osv. Otroligt fin storasyster. Men så kommer det tjuvnyp ibland också då hon bara måste ta hennes napp, bita lite i ett finger eller så. Tror dock att hon mest gör det för att testa mig och Johan. 

Lägenheten är ordentligt städad, ljus är tända – nu blir det tacokväll/fredagsmys! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s