Stella <3

Bebisen blir stor

Tittar storögt på spännande storasyrran!

Det händer nya saker varje dag nu för Stella, hon börjar bli så stor! Hon har verkligen gjort stora utvecklingssprång snabbt, minns att jag först tänkte på att det hänt mycket mellan att hon var 2 till 3 månader (då hon blev stadig i nacken och började skratta bland annat) men nu mellan 3-4,5 månader har det hänt lika mycket till. Från att ha vänt sig för första gången från rygg till mage (alltid rygg till mage, Em var likadan. Tror de vill ha mer kontroll och försöka ta sig framåt. I ryggläge kommer man ju ingen vart haha!) när hon var ca 3,5 månad så är hon nu helt ostoppbar, hon SKA bara ligga på mage hela tiden, det finns inte att hon ligger på rygg lugnt utan att vända sig. Det är lite jobbigt när man ska byta blöja, blir liksom lite svårt haha. Med E slutade vi använda skötbädden när hon var typ 8-9 månader eftersom hon bara ställde sig upp hela tiden, sedan dess har vi bytt blöja ståendes. Anar att det blir samma med S…

Nu har hon i alla fall verkligen blivit intresserad av Emilia, mycket mer än innan. Hon älskar att sitta i sin gåstol när Em drar runt henne och leker med henne (fortfarande med lite skräckblandad förtjusning, E har ju inte riktigt full koll på sig själv och hur hårdhänt hon är än hehe). Och Emilia i sin tur är fortfarande superförtjust i Stella. Hon skiner alltid upp när Stella kommer in i rummet och utropar ”Stella är vaken!” Haha. Hon har fattat att man sätter ribban lågt med bebisar 😛 och det ska pussas och kramas i det oändliga. Det är så fint när vi kommer till förskolan, att se vilken stolt storasyster Emilia är. Hon berättar vad lillasyster heter och pekar ut var kompisarna kan klappa henne och så. Fint!

Däremot är Stella otroligt svårnattad just nu. Tidigare har det oftast räckt att bara liggamma henne till sömns (vi samsover) men nu är bärsele typ det enda som duger för insomningen… Mantrat ”det är en fas, det går över” rullar på som vanligt. Haha. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s