Emilia <3 · Stella <3

Första biobesöket

Jag, brudarna och min megahand haha

Vi är inne på sista semesterveckan för Johans del nu och imorgon börjar återinskolningen av Emilia på förskolan. Vi har valt att börja lite smått redan den här veckan för att hon ska få en chans att vänja sig lite i lugn och ro vid att vara på föris igen efter 10 veckors sommarlov. Så imorgon kommer Johan vara med henne där i ett par timmar och torsdag och fredag blir kortdagar (typ 9-13 eller så). Från och med måndag börjar sen nya schemat – på vår förskola får vi bestämma helt själva hur vi vill göra av våra 25 timmar i veckan (har förstått att det är mer styrt på vissa andra ställen), så jag tror vi gör så att hon är hemma måndagar, går 9-15.45 tis-tors och har kortdag på fredagar. Vi testar och ser hur det funkar i alla fall!

Vi vill göra så mycket som möjligt av sista semesterdagarna tillsammans så vi försöker hitta på så mycket som möjligt. Igår blev det ett besök på Mall of Scandinavia och tjejernas första biobesök! Egentligen var det ju tänkt att bli semlans första bara men jag ville verkligen vara med på hennes första biofilm, så Stella fick hänga på hon också. Vi pratade med en snäll tjej som sa att det var lugnt att vi tog med henne in men egentligen skulle vi köpt biljett till Stella med!? För spädisar har ju så mycket behållning av bio…..? Aja. Hon fick titta pyttelite på filmen eftersom det är svårt att undvika numera, hon fyller 4 månader på torsdag och hon vänder sig hela tiden och vill också titta på TV/telefon/iPad. Allt som är spännande! Mest var hon dock vänd inåt mot mig eller sov i selen, hon är ju aningen för liten för skärmtid ännu. 

Hur som helst så var det ett litet gamble med bion för att se vad E klarar av, hon är ju ändå bara 2 år. Vi bestämde innan att vill hon gå/går bananas efter 5 minuter så går vi bara utan snack, vi fick inte ha några förväntningar. Men det gick SÅ BRA! Hon satt alltså snällt och tittade på filmen (Husdjurens hemliga liv) i 2(!) timmar (filmen + reklamen innan)!! Lite grann gick hon runt i raden där vi satt, men det var helt okej eftersom det knappt var några andra i salongen, och sedan satte hon sig igen och såg resten av filmen. Efteråt sa hon till och med ”igen!” Så det var ju helt klart ett gott betyg, tror hon tyckte det var riktigt spännande med bio 😊 det gör vi om! Men då lämnar vi Stella till mormor, eller som Nicoles pappa sa när vi fikade hos dom härom dagen ”ställ Stella i stället istället” hahaha, gillar humorn!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s