Shopping · Ytligheter

Tjejernas höstgarderober


Något av det mysigaste jag vet är att pyssla med barnens kläder/garderober. Jag njuter när jag får rensa, lägga i ordning, sätta i namnlappar och så. Men framförallt gillar jag ju att inhandla kläderna! Haha. Och just nu är det förstås Emilias höstgarderob som står i fokus eftersom hon börjar på föris igen den 24 augusti. Jag har rensat ut en hel del byxor i storlek 92 (86 rök för länge sen, hon är rätt lång?), och har fyllt på med byxor i 98 istället. Köper ingenting i en mindre storlek än 98… Så stor tjej! 

Har blivit väldigt inne på dova färger nu: dammig grålila, grågrön petrol och så rakt av grå och gammelrosa förstås. Lite murrigt helt enkelt! Perfekt för hösten. Jag tycker plaggen vi köpte på Pomp delux-outleten i Danmark satte tonen och nu har jag fortsatt på det spåret med bland annat plaggen ovan från Kappahl. Och SKORNA! Från Kavat, så himla coola! Jag visade dem för Emilia som svarade ”Mia ha dom! Pappa köpa!”  Haha. Men det är också tjejen som på frågan vad hon hade lust att hitta på idag svarade ”åka handla klänni”……… Vet inte ALLS var det där kommer ifrån. Hrrrrrm………..

Måste inventera hennes höstytterkläder också och se vad vi ska komplettera med. Jag hittar för övrigt absolut inga fina mössor, har ändå scannat Babyshop, H&M, Kappahl och Lindex… Jag sätter mitt hopp till mitt nya favvomärke Pomp delux som släpper höstkollektionen på hemsidan den 29 augusti. Jag har ju lite mössmani, vill gärna att barnen ska ha fina mössor av någon anledning haha. 

Som lilla ”Kella” (aka Stella, men eftersom E säger Kella så har vi andra också adopterat det namnet), jag ÄLSKAR hennes fina höstmössa med öron från Newbie och så thermooverallen från Wheat förstås. Bedårande! Hon drar för övrigt mestadels storlek 62 nu, men hon kan använda äve en del plagg i stl 56 och 68. Fast de flesta småplaggen är utrensade… Buhu! Ska ordna ordentliga lådor till båda tjejerna med sånt som ska sparas till deras eventuella barn. Bara vissa utvalda plagg och leksaker får det bli, inte ett berg med allt möjligt. Det blir bara jobbigt för de sen (vet jag av erfarenhet ehem). 

8 reaktioner till “Tjejernas höstgarderober

 1. Fint! Hur går det för er med potträningen? Vi har inte kört någon intensivkurs utan fortsätter morgonpotta samt någon gång under dagen och blöjor när vi inte är hemma. Har inskolning på måndag så jag vet inte hur man ska upprätthålla potträningen då. Visserligen ska hon bara gå syskontimmar (15/veckan där jag bor) så det får nog bli blöja då. Hon tar dock ibland av sig blöjan själv och kissar på pottan istället så hon är säkert ganska redo, men det är lite svårt.

  1. Just nu går det faktiskt inte alls tyvärr, det är tillbaka till blöja igen 😦 det var under veckan i juli när hon först fick diarré, sedan ramlade och fick hjärnskakning, därefter slog en tand lös och till sist fick feber som pottningen vallade ur totalt, sedan dess kommer ingenting på pottan alls. Jäkla skitvecka alltså! Så vi måste köra en ny vända med potträning tyvärr, får de när det blir… Känns ju svårt att göra det när det är förskola och allt? Eller man kanske kan prata med dem om det? Hmm..

   1. Jamen, så klurigt det är! Man vill ju helst inte behöva vänta till nästa sommar heller. När jag frågar min mamma och svärmor hur man gjorde på 80-talet minns de inte ens riktigt utan säger bara att det fick bra att sluta med blöjorna. 🙂

    Tror mycket beror på att det är så bra blöjor idag och att det inte känns särskilt obehagligt att kissa i dem. Kanske?

   2. Ja men precis… Nu har ju iofs Em helt kontroll över blåsan, hon KAN gå på pottan men hon hatar den och vill liksom inte… Ska nog prata med föris och se vad man kan koka ihop.

   3. Åh, vad jobbigt! Här tar hon ofta av blöjan för att gå på pottan men när man är ute är det alltid fulla blöjor när man kommer hem så på ett sätt kanske hon inte är riktigt redo. Hoppas på bra tips från förskolan! Berätta gärna!

   4. Jadå! Har tänkt ibland att jag ska ta upp det i bloggen också men har liksom inte pallat. Det gick ju så bra i början så känns trist att berätta att det inte går bra längre… Men jag ska göra det 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s