Mina tankar · Resor

Ångest på semestern 

Barnen diggar de spännande fåtöljerna i stugan.

Vi har det bra här i Danmark! Även om det är lite olika viljor som styr, jag tex vill ha uppstyrda aktiviteter varje dag medan barnen bara vill ta det lugnt och helst hänga på stranden (Emilia) eller på mig (Stella). Det trista är att det är rätt dåligt väder här nere, så vi har försökt jaga solen lite genom att åka runt dit det ska vara fint. Det har vi fått lägga ner nu, tjejerna HATAR ju att åka bil. Resan ner hit var en riktig pärs. Och jag har märkt på Emilia att hon tycker det är jobbigt att flänga runt hit och dit till olika städer (Fanö och Århus har vi bland annat varit i). Så idag gjorde vi inte det, vilket var en prövning för mitt tålamod. Jag HAR SÅ SVÅRT för att göra ingenting och bara chilla runt utan speciellt mål för dagen. Så svårt! Dock var det bra att vi gjorde det eftersom E visade sig ha feber just idag. Hon var inte alls sig själv imorse, hon var jättetrött, åt inte och ville ingenting. I såna sammanhang har jag så svårt att härbärgera och bara vänta och se om det visar sig vara feber eller vad det kan vara. Ångesten sticker upp i taket och katastroftankarna hopar sig när jag inte har kontroll över situationen, inte kan veta på förhand hur det ska bli osv. Då bygger jag upp värsta scenariona i mitt huvud. 

Det kulminerade till slut då jag tillät mig att gråta en skvätt, jag hatar egentligen att göra det eftersom jag alltid känner mig så svag och som att jag mår så dåligt då. Det gör liksom att jag tror att det beror på att situationen är så hemsk och att jag är så deprimerad att jag aldrig kommer komma ur det. Märkligt ändå? Jag önskar jag tyckte det var skönt att gråta som många andra verkar tycka. Får jobba på det! Jag får i alla fall definitivt använda verktygen jag lär mig i KBT-behandlingen jag går i för att få hjälp med katastroftankarna. Och det hjälper faktiskt lite.

Hur som helst fick E inte speciellt hög feber innan den gick ner igen skönt nog. Imorgon ska vi besöka släkten i Haderslev! Det ska i alla fall bli mysigt. Hoppas jag även Emilia tycker 😉

En reaktion till “Ångest på semestern 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s