Emilia <3 · Stella <3

Nybörjare på stranden

Systrar som hänger på beachen 

Idag är dag nummer 2 som vi hängt på stranden, igår var vi på Björnö och idag på Södersved (båda ligger på Ingarö inte långt från där vi bor). Som ni förstår är vi alltså inte alls vana vid strandhäng, vi har varit och badat typ 2 gånger tidigare den här sommaren och kanske 1(?) gång förra sommaren. Annars ingenting! Jag och Johan är SÅ inga personer som älskar att spendera dagarna på en fullsatt strand, åtminstone inte i Sverige (det är en heeelt annan sak utomlands när det är mjuk vit sand och turkost varmt vatten, ah som på Aruba <3), trots att vi inte direkt är några badkrukor utan älskar att bada! 

Är faktiskt förvånad att jag ens kom på idén att åka och bada helt ärligt, tänkte på saker som är härliga för barnen en varm dag och kom först bara på att vi kunde hänga i en park, haha! Men det är klart att vi får vänja oss vid strandhäng, det är väl vad alla kommande somrar kommer att handla om för barnens skull… Fast vilket jäkla projekt det är att komma iväg!? Köpa/fixa matsäck, packa vagn, UV-tält, badkläder, ombyten, handdukar… Hela bakluckan var överfull med saker innan vi kom iväg. Men det är det värt, Emlan älskar att få bada och plaska. Vi har köpt såna ”skrutten-armringar” till henne med typ skumplast i, minns att instruktören på babysimmet rekommenderade dom för länge sen. Fast än så länge håller hon sig helst vid strandkanten, springer upp och ner i vattnet och plaskar. Hon vill inte gå där det blir för djupt om inte nån bär henne, annars blir hon rädd. Kanske är lika gott så? Mindre risk att hon bara rusar ut och kastar sig i på egen hand 😄

Idag fyller Stellis 3 månader för övrigt! Det firades med att gå till BVC och ge henne andra dosen rotavaccin och första dosen av vaccin mot kikhosta, pneumokocker (osv). Alltså det är ju aldrig kul att se sina barn ha ont, det är nog tur att jag är helt orädd inför sprutor. Annars hade det varit värre. Rotavaccinet som ges i munnen som någon form av sockerlösning slickade Stella i sig utan problem, men sprutorna var ju förstås inte lika kul. Men nu är det gjort! Det känns skönt, för jag har tyckt att det är lite olustigt att hon varit ovaccinerad fram till nu, samtidigt som jag hoppas att vi slipper jobbiga biverkningar av vaccinen. Emilia har ju tex fått feber (39-40 grader) VARJE GÅNG hon vaccinerat sig. Det är tur att vi har den här veckan hemma i alla fall, på fredag drar vi ju iväg mot Danmark (med ett första stopp i Helsingborg där vi övernattar på hotell) där vi hyrt ett hus tillsammans med mina föräldrar och min bror och hans tjej. Då vill vi att tjejerna är pigga och friska!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s