Emilia <3 · Stella <3

Den alltid aktuella SÖMNEN

Min söta, gulliga lilla bebis! Emilia är en kopia av mig som liten men Stella är istället sin pappa upp i dagen. Jag ser det både på ögonen, näsan och munnen ❤️

1,5 dags feber blev det för Em, 39,9 som mest, och sedan var hon frisk. Men först efter att hon haft en riktigt jävlig natt i går natt. Hon hade svårt att somna, vaknade efter någon timme och bara skrek och grät, mitt i natten lät det precis som att hon fått nattskräck så som hon höll på och detta blandades med gnäll och gråt varje timme hela natten lång… Tur att Stella sover så bra på natten i alla fall (no jinx) eftersom vi alla fyra sov i vår säng. Men hon vaknade i alla fall feberfri på morgonen. 

Även igår på dagen var det jobbigt när vi skulle lägga henne för lunchvilan. Hon var så otroligt trött (troligen råkade vi vänta för länge så hon blev övertrött?), men så som hon skrek då har hon aldrig gjort förr. Hon skrek, grät hysteriskt och sparkades när jag försökte vagga henne i min famn. Bara mormor dög, så hon fick natta henne och till SLUT somnade hon efter mycket om och men (tack mamma! ❤️) och var på mycket bättre humör när hon vaknade. Men vid sängdags igår var det samma sak igen, förutom att hon låg i sin säng och först ville att jag skulle komma, sen Johan, sen jag osv. Och jag kan ju inte bara ignorera när hon ropar ”mamma! Mamma komma!” så ledset. Men till slut fick ingen vara där inne, då låg hon och skruvade ur glödlampan ur sin vägglampa och snackade och snackade TILLS Johan kom på att ge henne nappen. Då somnade hon på två röda! Efter 2 timmars nattande! Då hade hon ändå inte bett om nappen en enda gång men kunde uppenbarligen inte komma till ro på egen hand. Någon är inte redo att sluta med napp… Vi får begränsa det så mycket vi kan tills hon ska på återbesök hos tandis om en vecka så får vi se då om tanden vuxit fast och vad de säger om nappanvändning. Vi får vänta tills hon blir 3 med att sluta helt ändå som vi tänkt från början. 

Den lilla har också sömnstrulat lite grann, hon har inte kommit till ro på kvällen riktigt så då har jag satt henne i sele och en liten promenad runt gården en stund bara. Det är ju lite skillnad på bebisar och 2-åringar där hehe. Det verkar ibland som att det kör lite i magen på henne, hon försöker komma till ro, spänner sig och viftar frustrerat, kommer till ro, spänner sig osv. Men helammande bebisar KAN ju inte bli förstoppade så det är väl bara så. Lite körigt. 

Idag jobbar Johan sin sista dag och sen är det semester för honom i 5 hela veckor!!! Så ofattbart skönt att vara två om att ta hand om våra små barn istället för en! Det ska firas med ett glas rosé i solnedgången 😀


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s