Allt och inget · Shopping

Köpa ny barnvagn

Japp, vi känner att det är dags att köpa en ny barnvagn igen. Hittills har vi ägt 4 vagnar, innan Emilia föddes köpte vi en Bugaboo Buffalo som vi hade tills hon var 1 år då vi sålde den och istället köpte en Donkey då vi planerade att försöka skaffa ett syskon (Donkeyn kan ju göras om till syskonvagn). Donkeyn är ju helt okej, det är grymt att man kan använda den både som enkelvagn och syskonvagn med bara några enkla manövrar och så gillar jag shoppingväskan på sidan. Men i övrigt tyckte jag mycket bättre om Buffalon! Inför att vi skulle åka till Aruba förra året köpte vi en Elodie details paraplyvagn i guld/grå som resevagn. Den funkade helt ok på plant underlag, men mindre bra på grus, sand och snö osv. Till slut ledsnade jag på den (använde den som vardagsvagn någon månad innan Donkeyn kom, det var inte så kul) och då bestämde vi oss för att köpa en rejälare sulky/resevagn och valde en Bugaboo Bee3 eftersom den är vändbar. Dock har vi börjat längta efter en helt vanlig oergonomisk barnvagn med grenband som känns rejäl men som ändå funkar som resevagn. Vi har fastnat för Kronan Sulky/S och Emmaljunga Scooter 4S. Vi var och kikade på dem igår och av lite olika anledningar gillade vi Kronan bäst! Tex är den godkänd för vikt upp till 20 kg mot Emmaljungans 15, det är bättre liggläge i Kronanvagnen och suffletten hänger inte bak på ett så oestetiskt sätt heller och så kändes den helt enkelt skönare att köra. I övrigt är de väldigt lika. Så den ska vi beställa så fort vi sålt Bee3:n (som vi först ska lämna in på service så att den är i toppskick) och troligtvis behöver vi inte lägga något emellan i och med att Kronan går på 3990 spänn och andrahandsvärdet på Bee3 ligger på cirka 4-5000 (den kostade 7100 i nypris för knappt ett år sedan eftersom vi valde all black-chassi). Kanske till och med får pengar över! Det vore grymt 😊

Vår första vagn, Bugaboo Buffalo som vi köpte på Bonti på Karlavägen och som vi var så himla nöjda med. Blir nostalgisk av att tänka på den! Här var Emilia typ 4 dagar gammal ❤️

Första resevagnen vi hade, Elodie Details Stockholm Stroller. Den var hyfsad om man endast ska använda den under korta perioder på plant underlag. Vi beställde den från Elodie Details hemsida. 

Dagen då Donkeyn kom och jag monterade ihop den på en halvtimme i ivern att få testköra den (och slippa Elodie-vagnen som jag kört någon månad…). Den beställde vi för övrigt från den nederländska sidan Babyplus. 

Bugaboo Bee3, inköpt på Big Baby i september förra året. Har funkat bra!


… Men nu är det dags att röra oss utanför Bugaboo-sfären (ooooh!) och testa en Kronan. Gillar vi den så blir det nog sista vagnen till barnen, vi säljer ju Biet nu men har kvar Donkeyn i och med att den har vändbar sittdel (det har inte Kronan) och när Stella är stor nog att sitta utåtvänd så säljer vi även den och kör bara på Kronan! Då är ju Emilia så stor att hon inte behöver åka vagn heller. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s