Emilia <3

Pottränad Em

Den stora tjejen!

6 dagar tog det. Från att vi slängde alla blöjor och körde intensivpottning tills hon var pottränad. Jag är så glad och stolt! De första 5 dagarna var det 1-2 olyckor per dag med kiss och bajs i byxorna. Hon har däremot inte kissat i sängen en enda gång! Varken på natten eller lunchvilan. Och de senaste 2 dagarna har vi inte haft en enda olycka! Hon har liksom till och med skött kisseriet helt själv, ibland har jag gått förbi pottan och upptäckt att det är kiss där. Utan att hon sagt till har hon bara kissat själv och sen gått vidare, hur grymt är inte det?? Hon är så duktig! Jag har lärt mig hur hon funkar (just nu):

 • Att be henne gå på pottan som rutin före/efter sömn eller utgång är helt lönlöst, det gör hon inte. Hon går bara  på pottan när hon själv känner för det. Dock ber jag henne ändå för att hon till slut ska förstå att det är bra att kissa innan vi ska ut och åka bil eller så.
 • Jag trodde först att jag var tvungen att springa med henne till pottan när hon vaknat på morgonen för att hon inte skulle kissa på sig. Men det behövs inte, hon går på pottan helt själv efter att hon varit vaken ca en halvtimme-timme. 
 • De enda gånger jag ber henne att gå på pottan är när jag ser tydligt att hon är nödig, dvs står med benen i kors osv. Och då behöver man inte be henne två gånger, då går hon på pottan utan tjafs. 

Det har helt enkelt gått över förväntan bra, alltihop. Kan definitivt rekommendera boken ”Potträning på 3 dagar”! Det är dock inte så att jag tror att hon aldrig mer kommer råka kissa på sig, det kommer säkerligen komma bakslag i perioder, men det tar vi när det kommer. Imorgon ska vi göra en första längre utflykt, vi ska nämligen träffa Johanna och Eddie i Fruängen. Funderar på vad som är bäst att göra, pottan är lite väl stor att släpa med oss under vagnen.. Får konsultera boken igen 😊

13 reaktioner till “Pottränad Em

 1. Va skönt att det gått bra! Hur har nätterna varit? Har hon vaknat på nätterna och ändå inte kissat? Vi startar på söndag 🙂

  1. Nätterna har varit typ som vanligt, ibland bra, ibland lite gnälligare och att hon vaknat. Men hon har aldrig gått på pottan utan gör det bara när hon vaknar och går upp (förvisso vid 5-6… 😓). Heja er, det kommer gå bra!

   1. Okej brukar det gås upp vid 6-7 iaf. Får se om vi verkligen kör natten nu eller väntar ett tag.
    Angående att ta med pottan under vagnen skulle jag iaf göra det så här i början när det går så bra, så hon inte hamnar i en ny situation nu med att va blöjfri och så är sättet hon lärt sig inte där.

   2. Ja jag vill det, bara det att vi liksom inte valt den minsta pottan i världshistorien, utan en rätt hög med ryggstöd och grejer haha… En resepotta hade varit toppen nu 😄

 2. Wow! Vi ska sätta igång nästa vecka. Blir peppad av att läsa detta men är också lite nervös över nätterna. 🙂

  1. Funderar på att köra potty på vår mellanpojke, blev så inspirieead av er. Orkar/vill du skriva ner lite hållpunkter och tips? Min mellanpojke är 2 år och 4 månader och kissar ofta på pottan självmant när han ska lägga sig för natten. Har en rätt dålig erfarenhet av storpojkens potträning där vi bråkade och tjafsade om det hela och det deog ut på tiden i månader innan han blev torr. Nattorr blev han på en natt typ innan 3 årsdan.

   1. Kan det vara bra att köra en riktig pottning A la någon metod kanske, för att verkligen få in det grundläggande? Typ från den boken jag läste (potträning på 3 dagar), Oh crap eller någon annan liknande. Det är svårt att sammanfatta kort vad det står eftersom det står så mycket matnyttigt i alla fall i den boken jag läste.. Men då är det i alla fall 3 steg, steg 1 är att vara hemma minst en heldag med barnet naket och bara observera det, vad det har för nödighetssignaler, och kunna vara snabb att lyfta till pottan så fort något kommer. Steg 2 är att få på barnet byxor och göra kortare utflykter för att träna blåskontroll och steg 3 är längre utflykter. Men när, hur och massa tips och problemlösning finns i boken, rekommenderar den! Gav några tips i senaste inlägget iaf 😊

 3. Heja Emilia, snyggt jobbat! Ni har inspirerat oss till att potträna också, potta är beställd och vi sätter igång senare i juli. Står det mycket nytt i boken eller är det mest sunt förnuft?

  1. Kul! 😊 jag tycker det var mycket matnyttigt i boken, mycket fakta, tips om dagträning, natträning, problemlösning i olika situationer osv!

   1. Vi kör vår första dag idag och hjälp vad dåligt det går! Vi ser att hon är kissnödig, sätter henne på pottan eller toan och väntar. Händer ingenting eller kanske att det kommer några droppar. Sen går hon iväg och gör en pöl på golvet en minut senare :s Hade verkligen inte trott att det skulle gå så här dåligt 😦

   2. Håll ut, det är bara första dagen! Och det är skitjobbigt i början och man fundera hundra gånger på om det ens är värt att försöka. Men det är det, för helt plötsligt så släpper det bara och hon fattar grejen 😊 heja!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s