Emilia <3

Kalasförberedelser

Yes, så var dag 3 med potträning förbi. Vi snittar på en ”olycka” per dag, idag var det när vi tagit oss till BVC (vi är alltså i fas 3 nu, byxorna fortsätter att vara på och vi gör längre utflykter) och Emlan helt hade gått upp i leken i väntrummet. Jag borde ju sagt till henne att gå på pottan när vi kom fram, men glömde det eftersom jag försökte ge Stellis lite uppmärksamhet också (rätt lätt att den som hörs mest får mest uppmärksamhet annars har jag märkt…) och helt plötsligt så hade hon gjort nummer 2 i byxorna. Fick snabbt lägga ifrån mig Stella som började gallskrika direkt och försöka hjälpa E av med byxorna, få henne till en potta (där hon åtminstone kissade), sedan städa golv, potta 1, potta 2 (den första dög inte att sitta på), Emilia och till sist mig själv. Allt medan Stella skrek och skrek. Jag var RÄTT svettig och stressad kan man säga… Tur nog kom vår barnsköterska till slut och tog upp Stella och vaggade henne. Så kan det gå! I övrigt har det gått lika bra som igår, fortfarande torrt i sängen efter natten och dagsvilan! Det är dock svårt att få Emilia att gå med på att gå på pottan, det funkar ENBART när det verkligen är något på gång, så rutinpottandet före och efter sömn osv går hon inte på. Därför har jag tagit ett kliv tillbaka och låtit henne sköta det mesta pottandet själv. Funkar väldigt bra hemma åtminstone, hon som är så trotsig vill ju automatiskt inte göra som jag säger, och hon säger inte heller till att hon är nödigt än, men får hon själv känna efter när det är något på gång så går det ju (oftast) jättebra. Hemma alltså.


Förra årets kalasdekorationer och 1-åringen Emilia! Här hade hon lärt sig gå rätt nyligen (vid 11 månader) och var så snabb upp för de där trapporna hemma i Hökis. Som jag kan sakna tiden då vi bodde där!

Vi har en hel helg framför oss av kalas, Johans släkt imorgon, barnkalas på lördag och min släkt på söndag, Emilias födelsedag. Så ikväll har vi roat oss med att ruinera oss på ICA Maxi, sladda in på Max kvart i sex för snabbmiddag och därefter med att montera sista delen av Emlans lilla kök och hetsstäda hela hemmet… Och nu är det dags att hänga upp ballonger och pynta lite! Jag köpte konfettiballonger från A Little Lovely Company, det står att om man gör dem statiska så ska konfettin klistra sig mot ballongväggarna, men jag tycker inte det funkar… Ja ja, det var värt ett försök! På lördag ska Johan hämta lite heliumballonger som vi beställt på Party Land dessutom. Det ska bli roligt med kalas, men tror också det kommer kännas lite skönt när det är gjort, det är ju så mycket med det hela! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s