Emilia <3 · Ytligheter

Från glam till potta

Igår glääämour (dock med bebifötter i fejan)…

Mycket dålig bild på outfit (som jag älskade! Tummen upp för utsvängda jeans, linne och hellång kofta!) och min vän Johanna som också skulle bli omgjord. 

…och idag glammar vi till det lite extra med potträning 😄

GUD så märkligt det var att modella framför kameran igår. Inte riktigt min grej om vi säger så. Däremot själva hårfixet (svallande beachhår blev det), sminket (plommonfärgad ögonskugga) och stylingen var kul! Det var inte så kul att se sig själv på bild dock, är inte helt överens med min storlek. Jag ser liksom inte ut så i mitt huvud, så jag blev chockad fastän jag rent intellektuellt vet hur jag ser ut. Konstigt det där. 

Ni var flera som ville att jag skulle berätta hur potträningen går så nu blir det pottningsoverload! Haha. Idag har vi i alla fall satt igång med intensiv potträning, fas 1 enligt ”Potträning på 3 dagar”. Vi började efter frukost med att slänga blöjorna och säga hejdå till dom, så att Em ska vara med på vad som händer. Hon hade dock svårt att släppa blöjorna, hon grät och försökte lägga tillbaka dom i blöjlådan… 😢 men vi satte oss och gosade i soffan istället och då kändes det bättre. Idag går hon alltså naken hemma för att jag ska lära mig hennes ”nödigsignaler”. Efter att ha druckit en Festis (de tipsar i boken om att låta barnet dricka mycket för att få många träningstillfällen) så såg jag att hon höll sig på magen ungefär vid blåsan och då sa jag ”Emilia, jag ser att du är kissnödig, gå på pottan och kissa”, och då gjorde hon det! En halvtimme senare hände samma grej men efter det kom lite kiss i hallen, även om hon kissade klart i pottan efter att jag påminde henne om det, som hon fick hjälpa mig städa upp. Innan hon skulle gå och ta en tupplur så sa jag åt henne att sätta sig på pottan också och då sa hon först ”NÄÄ” och sen för sig själv ”jaa…” Och satte sig och kissade på pottan. Hon måste liksom få trotsa lite så att det blir som om hon själv bestämt sig för att gå på pottan haha. Helt okej för mig! Vi har alltså kommit från att hon förstår att ”jag har kissat” till ”jag kissar” och nu gäller det att komma till sista steget ”jag behöver kissa” och att hon då säger till eller självmant går till pottan, då är hon pottränad. Där är vi inte än, men det går ju väldigt bra hittills så jag har goda förhoppningar om att det ska gå! Vi ska ju köra blöjfritt på natten också redan från och med i natt. Enligt boken är 30% av alla barn pottränade på 3 dagar, 70% efter 7 dagar och 90% efter 14 dagar. Så det ska nog ordna sig 😊 dock har vi kalas för Emilia både på fredag, lördag och söndag (då hon fyller år) så vi får se hur det går då. 

4 reaktioner till “Från glam till potta

  1. Spännande med potträning, vi kör igång om två veckor när dottern får sommarlov från förskolan. Jag har läst en annan bok som heter Oh crap men som ska vara ganska lik den du läst. Jag velar lite hur vi ska göra med nätterna då dottern sover dåligt som det är. Vill gärna höra mer hur det går för er sen! 🙂

    1. Ja den har jag också hört ska vara bra! Jag är också lite orolig för nätterna eftersom Emilia fortfarande vaknar 2-5 ggr per natt… Men jag tänker att det kan ju också bli bättre, vem vet? Det är point of no return här nu i alla fall, lika bra att gå all in tycker jag och få det överstökat..

  2. Men vad spännande! Vill gärna höra hur det går. Och måste köpa boken, det låter ju grymt smidigt att bli blöjfri på en vecka eller två. Ser att du valt potta istället för toaring, är det enklare med potta? Vi har toaring men H kommer ju inte upp på toan själv. Måste fixa en pall. Trosor i små storlekar, var hittar man det?

    1. Vi har både potta och toaring, men tänker att toaringen är nästa steg. Pottan känns enklare för henne att hinna gå själv till så här i början innan hon övat upp blåskontrollen och kan hålla sig längre. Så det är egentligen bara därför 😊 trosor finns lite överallt, vi köpte i storlek 86/92 och 98/104 på Lindex!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s