Emilia <3

PotträningsdagsIdag blir Stella 2 månader! Tiden, tiden..

Och igår var det ju då midsommarafton, den firade vi väldigt lugnt eftersom vi varit krassliga den senaste veckan. Stella har dessutom haft en del jobbig magknip efter att hon fick första dosen av rotavaccinet i måndags, vilket har märkts genom hemska panikskrik som inte gått att trösta ens med amning 😥 men får hon ligga på mage på ens arm så går det bra. Då blir det ju lite tryck på magen. Vi åkte iaf till ett midsommarfirande där Emilia fick hoppa säck (med lite hjälp från mig 😉) tillsammans med massa andra barn, men däremot orkade vi inte vänta på dansen kring stången som inte skulle börja förrän kl 16…? Vilket hade varit lite sent när man sen måste ta sig hem, laga middag till Emlis (som är vrålhungrig runt kl 17) och allt. Det får bli nästa år istället och någon annanstans än där vi var igår. 

Det är dags att köra igång seriös potträning med Emilia nu! Vi hade planerat att hon skulle pottränas lite på måfå den här sommaren, typ gå naken lite då och då men ändå blöja vid utflykter, på natten osv. Men det har inte funkat alls, hon har inte kissat på pottan en enda gång denna vecka utan allt har hamnat utanför. Så efter en googling hittade jag boken Potträning på 3 dagar som lovar pengarna tillbaka om potträningen inte ger resultat på den tiden, så det var taget! Och oj vad mycket vetenskap det fanns kring pottning, det hade jag ingen aning om. Men efter att ha läst boken är det tydligt att det inte alls är så bra att potträna på måfå utan att det är bättre att köra intensivt och metodiskt för att hon ska kunna greppa principen med pottan och till slut känna när hon är kissnödig och då säga till oss eller gå dit själv. Vi börjar på tisdag har vi bestämt och då tar vi bort alla blöjor, även nattblöjorna! Jag trodde att det var något som kom senare, men även att vara torr på natten går tydligen att träna upp redan från början! Några av principerna började vi med redan idag och det har gått jättebra! Hon har gjort både nummer 1 och 2 på pottan, några på eget initiativ! Så detta känns väldigt lovande 😊

5 reaktioner till “Potträningsdags

  1. Åh, vad spännande att följa detta! Vi har börjat potträna dottern som är 2 men vet inte riktigt hur vi ska göra. Hon kissar på pottan varje morgon när man frågar om hon vill och idag fick jag även andra kissningen att hamna i pottan med helt torr blöja emellan. Jag är dock mycket mer motiverad än pappan som aldrig frågar utan tänker att vi inte behöver stressa osv men då vi har en bekant vars femåring fortfarande använder blöja är jag rädd att det är dumt att vänta till nästa sommar med att köra igång på riktigt, då är hon ändå 3 år.

    Snälla blogga lite om hur det går för er med detta! 🙂

    1. Så har vi gjort också tidigare, lite halvdant liksom. Men den här boken menar att 90% blir helt torra inom två veckor av den här metoden om man bara är helt motiverad att avsätta tid för det och verkligen göra det. Det är dessutom tydligen bra att göra det innan barnet blivit 2,5 år för då är de inne i en utvecklingsfas som kan försvåra allt, så det känns bäst att ta det nu tycker jag och ha det överstökat sen. På tisdag kastar vi alla blöjor och ser aldrig tillbaka! Och jag kan VERKLIGEN rekommendera den här boken, det är riktigt matnyttig läsning som jag inte ens visste att jag behövde veta! 🙂

      Och jag ska absolut berätta hur vi gör och hur det går!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s